top icon
Κόσμος

Κυκλοφόρησαν τα παγκόσμια στατιστικά του 2023 για τα τροχαία ατυχήματα

Το IRF World Road Statistics αποτελεί κάθε χρόνο την κύρια ολοκληρωμένη, καθολική πηγή στατιστικών δεδομένων για τα οδικά δίκτυα, την κυκλοφορία και τις εσωτερικές μεταφορές και των τροχαίων ατυχημάτων.

Η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία (IRF) κυκλοφόρησε την 60η έκδοση του IRF World Road Statistics 2023 (WRS 2023), με δεδομένα πλέον ανοιχτά σε όλους δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας IRF WRS Data Warehouse. Βασικοί υποστηρικτές της προσπάθειας είναι οι Total Energies Foundation και Michelin Corporate Foundation. Το IRF World Road Statistics 2023 αποτελεί την κύρια ολοκληρωμένη, καθολική πηγή στατιστικών δεδομένων για τα οδικά δίκτυα, την κυκλοφορία και τις εσωτερικές μεταφορές και των τροχαίων ατυχημάτων. Φέτος το WRS 2023 περιλαμβάνει στοιχεία για τα έτη 2016 έως 2021, με την ενεργή συμβολή του ΕΜΠ για τα ελληνικά δεδομένα. Περιλαμβάνει +200 δείκτες που σχετίζονται με τον τομέα των οδικών μεταφορών σε 11 τμήματα καλύπτοντας περισσότερες από 200 χώρες και εδάφη.

Η International Road Federation είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα στην Ουάσιγκτον, DC από το 1948 και υποστηρίζεται από περιφερειακά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Το IRF εξυπηρετεί ένα δίκτυο μελών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε περισσότερες από 70 χώρες, παρέχοντας πόρους γνώσης παγκόσμιας κλάσης, υπηρεσίες υπεράσπισης και προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης που μαζί προσφέρουν μια παγκόσμια αγορά για βέλτιστες πρακτικές και βιομηχανικές λύσεις. Την IRF στη χώρα μας εκπροσωπεί η Οδική Ομοσπονδία Ελλάδας-ΟΔΟΜΕΛ. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ιδρύθηκε το 1955 με μέλη εκπροσώπων επιστημόνων και ασχολούμενων με τις υποδομές όπως κατασκευαστικές εταιρείες και άλλες, με διαρκή στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. https://datawarehouse.worldroadstatistics.org/

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ