top icon
Ελλάδα

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2023 η Alfa Romeo στην Ελλάδα

Επιτυχημένο ήταν το έτος για την Alfa Romeo στην Ελλάδα, καθώς σημείωσε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις, έχοντας σε πρωταγωνιστική θέση την Tonale.

Με την διεύρυνση της γκάμας που εκτός από τις Giulia και Stelvio περιλαμβάνει πλέον και την Tonale, η Alfa Romeo ολοκλήρωσε το 2023 με αύξηση πωλήσεων κατά 28% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αφορούν στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, στην πανευρωπαϊκή αγορά η αύξηση άγγιξε το ακόμα πιο εντυπωσιακό 46%.

Στυλοβάτης της ανοδικής πορείας δεν είναι άλλο μοντέλο από την Tonale που εκμεταλλεύεται την ισχυρή εμπορική δυναμική των C-SUV. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πληροφορία ότι το 18% των πωλήσεων του μοντέλου αφορά στην κορυφαία έκδοση PHEV Q4, η οποία στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint έχει μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης.

Alfa Romeo Tonale

Αποδίδοντας 280 ίππους και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, το Plug-in hybrid σύστημα αναδεικνύει στο έπακρο το DNA της Alfa Romeo, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις  δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία έως 82 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης τη δοκιμή της Alfa Romeo Tonale PHEV Q4 280 PS

Η έλευση της Milano, ενός B-SUV, το οποίο θα αποκαλυφθεί τον Απρίλιο, αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση στην ιταλική μάρκα μέσα στο 2024. Η Milano είναι το πρώτο μικρό SUV της Alfa Romeo και παράλληλα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, ανοίγοντας την πόρτα σε ένα νέο αγοραστικό κοινό.

Alfa Romeo Milano

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ