top icon
Επικαιρότητα

Μέχρι πότε είναι δωρεάν τα διόδια σε Ιονία Οδό, Ε65 και γέφυρα Ρίου

Στην Ιονία Οδό, τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου οι οδηγοί περνούν ελεύθερα, αφού τα διόδια είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο του περιορισμού του κόστους μετακίνησης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αποφάσισε να ανοίξουν τα διόδια σε κεντρικούς αυτοκινητόδρομους.

Ειδικότερα, έπειτα από εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αποφασίστηκε η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Ε65 μέχρι και την Τετάρτη στις 6 π.μ.

Δωρεάν και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Επιπλέον, παρατείνεται έως την Τετάρτη στις 6 π.μ., η δωρεάν διέλευση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας Οδού με την Ιονία Οδό.

διόδια

Η απόφαση για την παράταση ελήφθη με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που θα προκύψει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ