top icon
Επικαιρότητα

Μεγάλα πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων – Τα 9 είναι σε νησί!

Πρόστιμα σχεδόν 140.000 € επιβλήθηκαν σε εταιρεία και 12 πρατήρια υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία. Τα 9 από αυτά είναι σε νησί.

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 138.725,44 ευρώ επιβλήθηκαν σε εταιρεία αξεσουάρ αυτοκινήτων και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς μετά από ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκαν παραβάσεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Αναλυτικά, τα διοικητικά πρόστιμα αφορούν διάθεση προϊόντων και καυσίμων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου από την νομοθεσία. Το πρόστιμο στην εταιρεία ανέρχεται σε 78.725,44 ευρώ, ενώ στα 12 πρατήρια υγρών καυσίμων (9 στην Κεφαλονιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Αττική) το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται σε 60.000 €.

Διαβάστε επίσης: Αττική: Πρόστιμο 25.000 € σε πρατήριο – Δείτε τι έκανε και που είναι

Σε δηλώσεις του με αφορμή την επιβολή των προστίμων ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, επισημαίνει πως «οι αυστηροί έλεγχοι στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας για την αισχροκέρδεια αποδίδουν καρπούς». Οπως ανέφερε, το Δημόσιο με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς «ασκεί με αποτελεσματικότητα τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ