top icon
Ελλάδα

Young Car Mechanic 2024: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός

Σε μια εκδήλωση υπό την παρουσία πολλών επισκεπτών ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον Έλληνα Young Car Mechanic 2024 που διοργανώνει διεθνώς η INTERCARS.

Ο μεγάλος νικητής του Young Car Mechanic 2024 αναδείχθηκε ο Αργύρης Τσιτσής, σπουδαστής Μηχανοτρονικής του ΕΠΑΛ Ζωγράφου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνή διαγωνισμό Young Car Mechanic 2024 που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία τον Ιούνιο.

Ο νικητής, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την καθηγήτρια μηχανολογίας Ασπασία Καραγιαννοπούλου, ξεχώρισε στην τελική φάση του διαγωνισμού ανάμεσα σε 11 συνολικά διαγωνιζόμενους από την Αθήνα, τις Σέρρες, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Young Car Mechanic

Ήταν η ενδεκάδα που αναδείχθηκε από 2.500 αρχικά υποψήφιους από ολόκληρη τη χώρα για το Young Car Mechanic 2024. Η εκδήλωση για την τελική φάση του διαγωνισμού διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Papadakis Bros στην Ελευσίνα.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό μοναδικό στο είδος του που διοργανώνει η INTERCARS Διεθνώς και δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές μηχανολογίας να δοκιμάσουν τις ικανότητες και την αντοχή τους, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στο μεγάλο διεθνή τελικό. Προκειμένου να φτάσουν στον εθνικό τελικό, οι σπουδαστές περνούν από δύο στάδια on-line αξιολόγησης θεωρητικών τεχνικών γνώσεων.

Young Car Mechanic

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, οι 11 επικρατέστεροι αξιολογήθηκαν ως προς τις τεχνικές τους δεξιότητες από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στο χώρο του aftermarket στον Εθνικό Τελικό που διοργανώθηκε κατ’ αποκλειστικότητα από την INTERCARS Ελλάδος στις 20-21 Απριλίου.

Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν τεχνικά σεμινάρια για όλους από κορυφαίους κατασκευαστές και δόθηκε η ευκαιρία για επαγγελματική δικτύωση και προοπτικές καριέρας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Career Center. Ακόμη, οι επισκέπτες θαύμασαν την έκθεση αγωνιστικών και ιστορικών οχημάτων από τον Σ.Ι.Σ.Α, Supercars από την ΚΕΜΑ MOTORS αλλά και μοτοσυκλετών.

Young Car Mechanic

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό drift show από την ομάδα των Drift Pilots και μία υπέρλαμπρη τελετή απονομής στους 11 επικρατέστερους συνοδευόμενη από την ανακοίνωση του νικητή ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνή τελικό με αξιώσεις για πλούσια δώρα, χρηματικό έπαθλο αλλά κυρίως προοπτικές για μία λαμπρή επαγγελματική καριέρα.

Young Car Mechanic

Καθώς κάθε χρόνο ο διαγωνισμός προσελκύει τα φώτα της μεγάλης aftermarket κοινότητας του αυτοκινήτου τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ο κάθε νέος που δοκιμάζει τις γνώσεις και τα όρια του με αξιοκρατικά κριτήρια στον τομέα της μηχανολογίας έχει την ευκαιρία να αναδειχτεί μέσω της αξιολόγησης, από δεκάδες εταιρίες και επιχειρήσεις του χώρου. Έτσι, μπορεί να έχει μοναδικές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.

Young Car Mechanic

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INTERCARS Greece κ. Χάρης Χρηστίδης δήλωσε: «Για εμάς στην INTERCARS, ο διαγωνισμός Young Car Mechanic είναι ένα σπουδαίο project και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι βάζουμε ένα λιθαράκι στην εκπαιδευτική αλυσίδα της Ελλάδας. Η εποχή μας απαιτεί εξειδίκευση και καλή γνώση του αντικειμένου. Στη χώρα μας υπάρχουν πολύ καλές σχολές, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές για την εκπαίδευση στο χώρο της αυτοκίνησης, κι εμείς ερχόμαστε να ενισχύσουμε τους νέους μας που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον εκπρόσωπό μας στον Τελικό και ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να ακολουθήσουν σπουδές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης είναι πάρα πολύ μεγάλες. Θα βγουν νικητές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ