top icon
Επικαιρότητα

Μετρό: Οι 15 σύγχρονοι σταθμοί και οι καινοτομίες της Γραμμής 4

Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 350.000 πολίτες, ενώ 53.000 αυτοκίνητα θα βγουν από τους δρόμους.

«Ανάσα» στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα θα δώσει η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, ένα έργο κομβικής σημασίας, καθώς θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 350.000 πολίτες, 53.000 αυτοκίνητα θα βγουν από τους δρόμους και η απόσταση Γαλάτσι – Γουδή θα καλύπτεται σε 17 λεπτά.

Τις επόμενες ημέρες, η «Αθηνά» – ΤΒΜ ξεκινά το υπόγειο ταξίδι της στα έγκατα της πόλης από την συμβολή των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη, ανοίγοντας το δρόμο για να φθάσει στο κέντρο της πρωτεύουσας (πάρκο Ριζάρη). Το δρομολόγιο της θα ξεκινήσει, αρχικά, από τα ανατολικά προάστια, Γουδή, Ζωγράφου, Καισαριανή και στη συνέχεια θα δώσει ραντεβού στην περιοχή του Ευαγγελισμού με τη «Νίκη» -ΤΒΜ.

Το υπόγειο ταξίδι της «Νίκης», που αναμένεται να ξεκινήσει σε διάστημα μερικών μηνών, θα αρχίσει από το εργοτάξιο ‘Αλσος Βείκου προς Γαλάτσι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Κυψέλη, Γκύζη, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, και θα οδεύσει στο κέντρο. Και οι δυο μετροπόντικες «Αθηνά» και «Νίκη» έχει προγραμματιστεί να εξέλθουν από την περιοχή του Ευαγγελισμού όταν ολοκληρώσουν έκαστες την διάνοιξη της σήραγγας 12,8 χιλιομέτρων. Το έργο κατασκευής έχει αναλάβει το σχήμα ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM με προγραμματισμό να ολοκληρωθεί το 2029.

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ