top icon
Επικαιρότητα

Oδικά έργα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συντήρηση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας στις εθνικές οδούς Πατρών-Πύργου και Πατρών–Τριπόλεως.

Σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας θα γίνουν στους εθνικούς οδικούς άξονες Πατρών -Πύργου (παλαιά και νέα εθνική οδός) και Πατρών-Τριπόλεως, καθώς ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε την Παρασκευή 23 Απριλίου τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Ειδικότερα, το έργο συνολικού προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει συντηρήσεις και αποκαταστάσεις: α) της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου σε μήκος περίπου 32 χλμ., β) της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών-Πύργου σε μήκος περίπου 30 χλμ. (από οδό Παπαφλέσσα ως Κ. Αχαΐα και τμήμα Λάππα) και γ) της εθνικής οδού Πατρών-Τριπόλεως σε μήκος περίπου 70 χιλιομέτρων.

Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμών και επισκευών τάφρων, αγωγών και οχετών, όπως και των εξωτερικών ορίων του οδοστρώματος, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις φθαρμένων και ολισθηρών ασφαλτοταπήτων, αποκαταστάσεις πινακίδων, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού καθώς και εργασίες πρασίνου. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της εργολαβίας και προκειμένου να υπάρχει η βέλτιστη δυνατή οδική ορατότητα και ασφάλεια, προβλέπεται ο πλήρης καθαρισμός του ερείσματος των οδών από φερτά υλικά σε πλάτος ως και τρία μέτρα ενώ επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο οι αντικαταστάσεις στηθαίων αναμένεται να φτάσουν σε συνολικό μήκος τα 8 χιλιόμετρα.

Επίσης, σε εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση δρόμων στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, υπογράφτηκαν συμβάσεις για τα παρακάτω έργα: «Βελτιώσεις, συντηρήσεις, ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις οδών ΔΕ Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού» προυπολογισμού 400.000 ευρώ, «Βελτιώσεις, συντηρήσεις, ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις οδών ΔΕ Στράτου, Νεάπολης, Παρακαμπυλίων» προυπολογισμού 400.000 ευρώ και «Βελτιώσεις, συντηρήσεις, ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις οδών ΔΕ Αρακύνθου, Μακρυνείας, Αγγελοκάστρου» προυπολογισμού 400.000 ευρώ.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ