top icon
Επικαιρότητα

Οδική ασφάλεια – Πέντε παραδείγματα προς αποφυγή

Στη διάρκεια των πρόσφατων εξορμήσεων της Τροχαίας για την οδική ασφάλεια συνελήφθησαν πέντε οδηγοί, καθώς το είδος των παραβάσεών τους δεν άφησε περιθώρια για κάτι άλλο. Δείτε τι έκαναν…

Επικίνδυνες ταχύτητες μέσα στον αστικό ιστό, κατανάλωση αλκοόλ άνευ ορίων και άλλες ιστορίες…

troxaies paravaseisΟι οδηγοί που συνελήφθησαν ήταν όλοι ημεδαποί. Ο πρώτος εξ αυτών κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα επί της διασταύρωσης των Λ. Βουλιαγμένης και Λ. Αλίμου στερούμενος της απαιτούμενης κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης, χωρίς το όχημα να φέρει την νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας, με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 70 χλμ/ώρα.

troxaies paravaseis

Ο δεύτερος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Βουλιαγμένης να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα στερούμενος της απαιτούμενης κατά νόμο άδειας ικανότητας οδήγησης και χωρίς το όχημα να φέρει την νόμιμη πινακίδα κυκλοφορίας και αποτελεσματικό σιγαστήρα, καθώς σε επιγενόμενη μέτρηση με θορυβόμετρο προέκυψε ότι εξέπεμπε 106 db αντί 95 db. Πέραν των ανωτέρω, το όχημα κινούνταν με ταχύτητα 210 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 70 χλμ/ώρα.

troxaies paravaseis

Ο τρίτος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Κηφισίας να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο και να κινείται με ταχύτητα 122 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα. Περαιτέρω, ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό (α) μέτρησης 0,89 mg/l και (β) μέτρησης 0,92 mg/l εκπνεόμενου αέρα.

troxaies paravaseis

Ο τέταρτος εξ αυτών κατελήφθη επί της Λ. Μαραθώνος να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο και να κινείται με ταχύτητα 192 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα. Περαιτέρω, ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε ποσοστό (α) μέτρησης 0,42 mg/l και (β) μέτρησης 0,30 mg/l εκπνεόμενου αέρα.

troxaies paravaseis

Ο πέμπτος εξ αυτών κατελήφθη ομοίως επί της Λ. Μαραθώνος να οδηγεί αυτοκίνητο και να κινείται με ταχύτητα 176 χλμ/ώρα, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 60 χλμ/ώρα.

Οι ως άνω συνελήφθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 290Α του Ποινικού Κώδικα «περί επικίνδυνης οδήγησης» και κατά περίπτωση σύμφωνα με τα άρθρα 94 (στέρηση της απαιτούμενης κατηγορίας άδειας οδήγησης) και 42 (οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα εμπλεκόμενα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανό και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τις κατά αυτών σχηματισθείσες δικογραφίες στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

troxaies paravaseis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ