top icon
Επικαιρότητα

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το νέο ψηφιοποιημένο σύστημα προγραμματισμού των εξετάσεων

Παρουσιάστηκε το νέο ψηφιοποιημένο σύστημα προγραμματισμού των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το νέο ψηφιοποιημένο σύστημα προγραμματισμού των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών, θεωρητικών και πρακτικών, που πρώτη στην Ελλάδα εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και η νέα ψηφιακή υπηρεσία Booking, που εκσυγχρονίζει τις Διευθύνσεις Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη και το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να επεκταθεί και στις άλλες έξι Περιφερειακές Ενότητες.

Οι Διευθύνσεις Μεταφορών δέχονται καθημερινά πολλές εκατοντάδες πολιτών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη διεκπεραίωση πολλών αιτημάτων και αναγκών των πολιτών. Με τη νέα εφαρμογή, ο εκπαιδευόμενος οδηγός αλλά και ο εκπαιδευτής, με ένα μόνο κλικ, χωρίς γκισέ, ουρές και μετακινήσεις, μπορούν πλέον να προγραμματίσουν την ημέρα και την ώρα της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης η νέα ψηφιακή υπηρεσία θα εξυπηρετεί ακόμα πιο αποτελεσματικά και με διαφάνεια, κάθε μήνα 440 σχολές οδηγών, 4.500 υποψήφιους οδηγούς θεωρητικών εξετάσεων και 2.500 υποψήφιους οδηγούς οδηγούς πρακτικών εξετάσεων, ενώ σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περίπου 900 σχολές οδηγών και περίπου 15.000 υποψήφιοι οδηγοί θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων θα εξυπηρετούνται κάθε μήνα.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον εκπαιδευόμενο οδηγό ή τον εκπαιδευτή του να μπορεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή να προγραμματίσει την ημέρα και ώρα της θεωρητικής και πρακτικής του εξέτασης χωρίς να απαιτείται η σχετική επίσκεψη στην υπηρεσία, κάτι που αφενός περιορίζει τις περιττές μετακινήσεις και το συναλλασσόμενο κοινό με φυσική παρουσία στις Διευθύνσεις Μεταφορών, αφετέρου εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια στο σύστημα των εξετάσεων. Μέσα στην πανδημία η τεχνολογία υπήρξε ο πιο ισχυρός σύμμαχος της διοίκησης της Περιφέρειας δίνοντας παραδείγματα μετατροπής της σε e-Περιφέρεια, προκειμένου να περιοριστεί η ανάγκη φυσικής παρουσίας πολιτών σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα
Υποστηρίχθηκε αποτελεσματικά η τηλεργασία 1.600 εργαζόμενων.
Αναβαθμίστηκαν οι ψηφιακές υποδομές για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και διαφάνεια.
Ετέθησαν σε λειτουργία τέσσερις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που εξυπηρετούν 12.000 πολίτες, όπως έκδοση και ανανέωση αδειών οδήγησης, κατάθεση δικαιολογητικών για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες για επιχειρήσεις και φαρμακεία.
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης η ψηφιοποίηση των αρχείων των Γενικών Διευθύνσεων Μεταφορών και Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 8,6 εκ. ευρώ.
Χρηματοδοτήθηκε η ψηφιακή αναβάθμιση όλων των Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ