top icon
Επικαιρότητα

Πότε επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα

Πλησιάζουν οι ημέρες που ο Δακτύλιος θα είναι και πάλι μαζί μας, αφού επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Mετά από την καθιερωμένη καλοκαιρινή του απουσία, μέσα στον Οκτώβριο ο Δακτύλιος θα είναι και πάλι μαζί μας, αφού επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. H τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον Δακτύλιο, εναρμονισμένη με την εφαρμογή του νέου παγκόσμιου προτύπου μέτρησης εκπομπών CO2 που ισχύει από 1/1/2021, είχε δημοσιευτεί τον Απρίλιο του 2021 και προέβλεπε είσοδο των οχημάτων στο κέντρο σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP, αλλά και ελεύθερη κυκλοφορία των ηλεκτρικών οχημάτων (ΦΕΚ 1221 Β/30-3-2021).

Τα οχήματα που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον Δακτύλιο κάθε ημέρα είναι όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οχήματα φυσικού αερίου, τα υβριδικά, τα οχήματα με κινητήρα προδιαγραφών Εuro 6 (με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 145 γραμμάρια CΟ2) καθώς επίσης και όσα επιβατικά αυτοκίνητα διαθέτουν εκ του κατασκευαστή κινητήρα υγραερίου.

Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ- Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ