top icon
Επικαιρότητα

Ψηφιακή άδεια κυκλοφορίας και ηλεκτρονικές κλήσεις- Έρχονται στο gov.gr wallet

Σε έξι μήνες στο ψηφιακό wallet θα προστεθεί μεταξύ άλλων η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ενώ έρχονται επίσης οι ηλεκτρονικές κλήσεις τροχαίων παραβάσεων, καθώς και ο ηλεκτρονικός τρόπος πληρωμής τους.

Τα παραπάνω πολύ ενδιαφέροντα ειπώθηκαν από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική συνέντευξη στα «Παραπολιτικά». Παράλληλα, τόνισε ότι το καινούργιο wallet «δημιουργείται και σε αυτό θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες η κάρτα της ΔΥΠΑ, του Δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Σκοπός είναι το νέο wallet μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι πλέον ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

gov gr wallet

Στο μεταξύ, επεσήμανε ότι έρχονται και οι ηλεκτρονικές κλήσεις και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί η διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις. «Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά». Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στη νέα έκδοση του gov.gr, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε 15 μέρες. «Πλέον με τις παραπάνω από τις 1.600 υπηρεσίες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουμε τι θέλουμε ή ακόμη κι αν ξέρουμε αν θα το βρούμε διότι έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε ή θα εκφωνούμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά είτε γράφοντας, είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ