top icon
Επικαιρότητα

Ρίχνουν 28 εκατ. € για έργα στο Καρπενήσι – Τι θα φτιάξουν στους δρόμους

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το οδικό έργο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στην Επαρχιακή Οδό Καρπενήσι – Προυσός – Ασπρόπυργος», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 2.000.000 ευρώ.

Οι εργασίες που ξεκινούν την επόμενη περίοδο, έχουν ως βασικό σκοπό την αναχαίτιση και τη συγκράτηση βράχων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. Σε κάθε χιλιομετρική θέση που υπεδείχθη από τη σχετική μελέτη προβλέπεται ξεσκάρωμα των επισφαλών, επικρεμάμενων βράχων και καθαρισμός των πρανών που θα επενδυθούν έπειτα με πλέγμα. Πρόκειται για το πρώτο έργο που μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης, από τη δράση με τίτλο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας σε Περιοχές Αρμοδιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», που εντάχθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Στην ίδια δράση περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα οδικά έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οδεύουν πλέον προς υλοποίηση:

«Προστασία Παράκτιας Ζώνης Πλατάνας – Κύμης», προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ.
«Αντιμετώπιση Κατολισθητικών Φαινομένων της Οδού Ροβιές – Ήλια – Λουτρά Αιδηψού», προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.
«Αντιμετώπιση Κατολισθητικών Φαινομένων στο Οδικό Δίκτυο της Περιοχής Αράχωβας, για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Π.Ε. Βοιωτίας», προϋπολογισμού 6.800.000 ευρώ.

«Καταφέραμε να εντάξουμε τέσσερα απολύτως αναγκαία έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και ολοκληρώσαμε ταχύτατα τις διαδικασίες, ώστε να συμβασιοποιήσουμε κιόλας το πρώτο από αυτά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε λοιπόν με το έργο οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα Καρπενήσι – Προυσός – Ασπρόπυργος. Η παρέμβασή μας, αρχικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, αποσκοπεί πρωτίστως στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κατάπτωσης βράχων στο οδόστρωμα. Θα εγκατασταθούν ισχυρά πλέγματα για τη βραχοπροστασία, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος. Σύντομα, θα μπουν στο στάδιο της υλοποίησης και τα υπόλοιπα έργα οδικής ασφάλειας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Άρης Τασιός τόνισε: «Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης προχωράμε σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Καρπενήσι – Προυσός και προς Ασπρόπυργο. Για την Π.Ε. Ευρυτανίας το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του διττού ρόλου που επιτελεί. Από την μια αποτελεί τον κυριότερο τουριστικό άξονα του Νομού με σημαντικά τουριστικά και θρησκευτικά αξιοθέατα και σημαντικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, και από την άλλη τον κύριο οδικό άξονα που επιλέγεται για την σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με την Αιτωλοακαρνανία».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ