top icon
Επικαιρότητα

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων

Ο Δήμος Σερβίων μαζί με τον Δήμο Κοζάνης ήταν από τους πρώτους οι οποίοι επέλεξαν να κινηθούν δυναμικά γύρω από την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την ηλεκτροκίνηση.

Ο Δήμος Σερβίων μαζί με τον Δήμο Κοζάνης ήταν από τους πρώτους οι οποίοι επέλεξαν να κινηθούν δυναμικά γύρω από την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την ηλεκτροκίνηση ακολουθώντας την γενικότερη μετάβαση της χώρας προς την υιοθέτηση καθαρότερων μορφών ενέργειας. Συγκεκριμένα για τον σκοπό αυτό επέλεξαν να συνεργαστούν με την Rhoé Urban Technologies, μια startup από Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών η οποία σε συνεργασία με τη Lever-Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. έχει αναλάβει την ανάπτυξη των Σ.Φ.Η.Ο. για τους δύο δήμους.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερες τις υπηρεσίες τους, όπως εξηγεί η Rhoé Urban Technologies, είναι ότι προκειμένου να προχωρήσουν στη βέλτιστη υλοποίηση των Σ.Φ.Η.Ο, λαμβάνουν υπόψιν τα μοναδικά λειτουργικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε δήμος, καθώς και τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, αξιοποιώντας τόσο την εκτενή εμπειρία τους στις μεταφορές όσο και το electr.io. Το electr.io πρόκειται για μία πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη μέθοδο υπολογισμού της ζήτησης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και της βέλτιστης χωροθέτησης σταθμών φόρτισης τους η οποία αναπτύχθηκε από την Rhoé Urban Technologies και αποτελεί εργαλείο κλειδί στην όλη προσπάθεια.

Μέχρι στιγμής είναι σε στάδιο υλοποίησης τα σχέδια για τον Δήμο Κοζάνης και έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για τον Δήμο Σερβίων, ο οποίος μετρά 19 θέσεις φόρτισης συνολικά (14 για ιδιωτικά αυτοκίνητα και 5 ειδικές θέσεις φόρτισης). Το γεγονός πως ο πληθυσμός του δήμου είναι διασκορπισμένος σε οικισμούς με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους δημιούργησε την ανάγκη για ανεξάρτητη εξυπηρέτηση των οικισμών αυτών με θέσεις φόρτισης. Πηγή: https://kozan.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ