top icon
Ελλάδα

Ήρθε στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale

Όσα μάθαμε στην ελληνική παρουσίαση της Alfa Romeo Tonale, στην οποία παραβρέθηκε ο Έλληνας σχεδιαστής της, Αλέξανδρος Λιώκης.

Πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ στη μαρίνα του Φλοίσβου, η ελληνική παρουσίαση της Alfa Romeo Tonale.

H ελληνική αντιπροσωπεία της Alfa Romeo διατηρεί μεγάλες προσδοκίες για την Tonale, καθώς η αναβάθμιση της φίρμας με την παρουσίαση της Giulia και της Stelvio αφορούσαν κατηγορίες οι οποίες λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας την περίοδο που παρουσιάστηκαν, δεν θα μπορούσαν να κάνουν ικανά νούμερα. Με το δεδομένο ότι στην ίδια περίοδο σταμάτησε η παραγωγή των Mi.To και Giulietta, οι πωλήσεις της Alfa Romeo στην ελληνική αγορά δεν αντιπροσώπευαν το τελευταίο διάστημα τη δυναμική που διαθέτει η εταιρεία.

Τώρα, η Tonale έρχεται σε μια πολύ πιο δημοφιλή κατηγορία, τη C-SUV, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 20% των ταξινομήσεων (24% στην Ευρώπη και 25% σε όλον τον κόσμο). Φυσικά, η Tonale, απευθύνεται στο upper premium κομμάτι της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπου ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο πολυπληθής, εντούτοις το ιταλικό μοντέλο έχει να τα βάλει με ισχυρούς παίκτες της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ALFA ROMEO TONALE

Οι ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας, το γνώριζαν πολύ καλά αυτό, γι αυτό και πέρασε ένα σημαντικό διάστημα από την παρουσίαση του πρωτότυπου, μέχρι το λανσάρισμα του μοντέλου παραγωγής. Έτσι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της ποιότητας, όχι μόνο στη φάση του σχεδιασμού, στον ποιοτικό έλεγχο τόσο των προμηθευτών όσο και της γραμμής παραγωγής, αλλά επενδύθηκε συν τοις άλλοις ένα δισ. ευρώ στην αναβάθμιση του εργοστασίου του Πομιλιάνο, όπου κατασκευάζεται το αυτοκίνητο.

Επιπλέον το αυτοκίνητο συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών ή 200.000 χλμ. ενώ, σε παγκόσμια πρώτη στο χώρο του αυτοκινήτου, η Tonale εφοδιάζεται με το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό NFT (Non Fungible Token), το οποίο, εφόσον το επιθυμεί ο αγοραστής, δημιουργεί ένα λεπτομερές και αδιάβλητο ημερολόγιο χρήσης/συντήρησης του αυτοκινήτου που ενισχύει σημαντικά την αξία μεταπώλησης.

Όπως ανέφερε σχετικά στην ελληνική παρουσίαση του αυτοκινήτου ο κ.Γιώργος Μπακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Greece, οι εταιρείες leasing δίνουν αντίστοιχες τιμές απαξίωσης για την Tonale με εκείνες του γερμανικού ανταγωνισμού, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της ποιότητας.

Φυσικά το πρώτο λόγο στην αγορά μιας Alfa Romeo παίζει η εμφάνισή της κι εδώ η αλήθεια είναι πως ο υπεύθυνος για τον εξωτερικό σχεδιασμό της και συμπατριώτης μας, Αλέξανδρος Λιώκης, που ήταν παρών στην παρουσίαση, κατάφερε να προσδώσει την επιθυμητο δυναμισμό σε ένα σχετικά συμπαγές SUV αμάξωμα, συνδυάζοντας στοιχεία από την κληρονομιά της εταιρείας, έτσι που η Tonale να αποτελεί μια άμεσα αναγνωρίσιμη Alfa.

ALFA ROMEO TONALE

Γιώργος Μπακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Greece

Alfa Romeo Tonale: με ελληνική υπογραφή

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Λιώκης στους Έλληνες δημοσιογράφους, η Tonale χαρακτηρίζεται από την λιτότητα στις γραμμές, τις αρμονικές αναλογίες, αλλά και τα ξεχωριστά σχεδιαστικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων, όπως τα 3+3 fullLED φωτιστικά σώματα και το τριγωνικού σχήματος πίσω παρμπρίζ έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΙΩΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ TONALE

Αντίστοιχα στο εσωτερικό, η Tonale συνδυάζει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία (12,3’’ TFT πίνακας οργάνων και 10,25’’ οθόνη αφής) με μια οδηγοκεντρική και εργονομική σχεδίαση που ορίζει ο πίνακας “Cannochialle («κιάλια») με την χαρακτηριστική επιλογή “Heritage” που απεικονίζει τον πίνακα οργάνων της Giulia από τη δεκαετία του 1960. Το τιμόνι με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και τα paddles από αλουμίνιο ολοκληρώνουν τη μοναδική αίσθηση του εσωτερικού.

ALFA ROMEO TONALE

Ο Lead Exterior Designer της Alfa Romeo Tonale έδωσε το “παρών” στην ελληνική παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Σε επίπεδο κινητηρίων συνόλων, η Tonale αποτελεί το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Alfa Romeo. Χάρη στο νέο υβριδικό σύνολο των 48V προσφέρει εξαιρετική αποδοτικότητα, αλλά και αυξημένες για το είδος του συστήματος δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Ο κινητήρας 1.5 Turbo αποδίδει 130 ή 160 ίππους στην έκδοση με στροβυλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση επιπλέον 20 ίππων. Τόσο οι εκδόσεις με το σύνολο Hybrid 48V και diesel MTJ 130hp, όσο και η Plugin Hybrid Q4 275hp που αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν το τέλος της χρονιάς, εφοδιάζονται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που προσφέρουν και «χειροκίνητη» επιλογή.

ALFA ROMEO TONALE

Ιάκωβος Κρομμύδας, υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας και Κωνσταντίνος Καραθανάσης, Marketing Manager, παρουσίασαν τους πέντε βασικούς πυλώνες του αυτοκινήτου.

Φυσικά, το ερώτημα είναι κατά πόσο η Tonale θα είναι μια πραγματική Alfa Romeo πίσω από το τιμόνι. Ήδη οι πρώτες εντυπώσεις από την οδήγηση του αυτοκινήτου στο εξωτερικό ήταν ιδιαίτερα θετικές. Μέχρι να σας μεταφέρουμε τις οδηγικές μας εντυπώσεις στους ελληνικούς δρόμους αξίζει να επισημάνουμε τις επιλογές των μηχανικών της Alfa Romeo προκειμένου να εξασφαλιστεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς: τοποθέτηση αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (FrequencySelectiveDamping), σύστημα πέδησης IBS με τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, ενώ αξίζει να επισημάνουμε πως η Tonale διαθέτει το πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ALFA ROMEO TONALE

Τέλος, στον τομέα της ασφάλειας προσφέρεται πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ενώ στις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP, το μοντέλο απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια.

Η Tonale βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Διανομέων της Alfa Romeo σε όλη την Ελλάδα, με τιμή εκκίνησης τα 37.300 ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, το κοινό μπορεί να τη συναντήσει από κοντά και σε δύο ξεχωριστές παρουσίες, στη Μαρίνα Φλοίσβου και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι. Η Alfa Romeo Tonale είναι επίσης διαθέσιμη και μέσω του ευέλικτου προγράμματος χρηματοδότησης “Drive Now” με 274 ευρώ/μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ALFA ROMEO TONALE

Στην εκκίνηση των παραγγελιών, όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης, θα μπορεί να τηρηθεί η υπόσχεση για παράδοση των αυτοκινήτων σε διάστημα 100 ημερών, όμως καθώς θα πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο, αναμένεται πως θα αυξηθεί ο χρόνος αναμονής.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε πως το μέλλον της Alfa Romeo, όσο κι αν αυτό ξενίζει τους Alfisti, θα είναι ηλεκτρικό, καθώς από το 2027 και μετά η γκάμα της θα είναι πλήρως ηλεκτρική, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των B-SUV, θα παρουσιαστεί το 2024.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • ALFA ROMEO TONALE
  • ALFA ROMEO TONALE
  • ALFA ROMEO TONALE
  • ALFA ROMEO TONALE
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ