top icon
Κόσμος

Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia με αυτονομία 800 χλμ.

Η Alfa Romeo Giulia θα περάσει στην ηλεκτρική εποχή με στόχο το 2025 να προσφέρει με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία που θα φτάνει τα 800 χλμ.

Η Alfa Romeo οριστικοποιεί αυτή την περίοδο τα προϊοντικά της πλάνα για το εγγύς μέλλον προκειμένου, όπως η ίδια έχει δηλώσει, να καταστεί από το 2027 και μετά μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα επικαλούμενα «εσωτερικές» πηγές από την Ιταλία, στο πλαίσιο αυτό η Alfa Romeo Giulia θα περάσει στην ηλεκτρική εποχή αξιοποιώντας τη δυναμική αλλά και τις δυνατότητες της πλατφόρμας STLA Large την οποία θα δούμε να χρησιμοποιούν πολλά νέα μοντέλα του ομίλου Stellantis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα Alfa Romeo Giulia EV θα εξοπλίζεται με μια μπαταρία με χωρητικότητα που θα κυμαίνεται ως προς τη χωρητικότητά της μεταξύ 100 και 120 kWh. Χάρη σε αυτή, η μέγιστη αυτονομία που θα εξασφαλίζει θα φτάνει τα 800 χλμ., σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ιταλών.

«Η Alfa Romeo έχει προοπτικές για τη Giulia και για τα SUV. Το σχήμα της Giulia είναι φανταστικό, δεν θέλω να το χάσω αυτό. Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο, επομένως υπάρχει μέλλον για αυτόν τον τύπο αυτοκινήτου, αλλά θα το μέλλον του θα είναι ηλεκτροκίνητο», έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato.

Alfa Romeo - Jean-Philippe Imparato

Οι υπόλοιπες κινήσεις της Alfa Romeo

Με δεδομένη την παρουσία των Stelvio και Giulia, αλλά και εκείνη της νέας Tonale στη γκάμα της, η Alfa Romeo σκοπεύει να παρουσιάσει μέσα στο 2024 ένα ακόμα SUV, πιθανότατα με την ονομασία Brennero, η οποία θα διατίθεται τόσο σε συμβατικές εκδόσεις όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικές.

Αναφερόμενος σε άλλα νέα μελλοντικά μοντέλα, ο επικεφαλής της Alfa Romeo στο Ην. Βασίλειο, Damien Dally, δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Autocar:

«Ας αποκτήσουμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, ας μπούμε σε κατηγορίες με υψηλό όγκο πωλήσεων, ας αναπτύξουμε την επιχείρησή μας και μετά μπορούμε να ονειρευτούμε ξανά.

«Είμαστε μια μάρκα που μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Είμαστε μια μάρκα αυτοκινήτων που μπορεί να πουλήσει αυτοκίνητα 150.000€. Νομίζω ότι είμαστε μια μάρκα αυτοκινήτων που θα μπορούσε να πουλήσει αυτοκίνητα των 500.000€.

«Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά πράγματα που έρχονται, αλλά ας φέρουμε πρώτα αυτό το καταπληκτικό, συναισθηματικό εμπορικό σήμα σε ένα ορθολογικό επίπεδο. Ας αφυπνίσουμε κάποιους ανθρώπους για την μάρκα.».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παρουσίασης ενός νέου σπορ μοντέλου, ο Damien Dally είπε:

«Δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα, καθώς πρόκειται για αυτοκίνητα μικρών κατηγοριών. Όμως είναι αυτοκίνητα που είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ήθελαν να δουν την Alfa Romeo να τα παράγει ξανά.»

Alfa Romeo Giulia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ