top icon
Επικαιρότητα

Τέλος ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Πότε σταματά να ισχύει

Λίγες ημέρες έμειναν για την παύση της ισχύος του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας για την καλοκαιρινή περίοδο.

Το μέτρο περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουλίου. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, όλα τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας ελεύθερα.

Δακτύλιος

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο ο Δακτύλιος παύει να ισχύει στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Όσο για το πότε θα ενεργοποιηθεί και πάλι, παρότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αυτό αναμένεται να συμβεί στα μέσα του φθινοπώρου.

Πώς λειτουργεί ο Δακτύλιος

Ο Δακτύλιος είναι ένα μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, που βασίζεται στην εκ περιτροπής κυκλοφορία των περισσότερων από αυτά. Το μέτρο αυτό έχει σκοπό τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και κατά συνέπεια τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω των αερίων ρύπων κατά τη λειτουργία των οχημάτων, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας όσο και στην περιοχή του κέντρου της.

Δακτύλιος

Με την εκ περιτροπής κυκλοφορία, ο δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 – 20:00 και την Παρασκευή από 07:00 – 15:00. Τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8 και τις περιττές (μονές) τα αυτοκίνητα που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Τα μέτρα δεν ισχύουν τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ποιες περιοχές αφορά ο Δακτύλιος

Ο δακτύλιος αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Διαβάστε επίσης: Πάρκινγκ στην Αθήνα: Πού θα παρκάρω – Πόσο θα πληρώσω

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν. Όσο για τους παραβάτες, το πρόστιμο ανέρχεται στα 100 €.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ