top icon
Νέα

Θεσσαλονίκη: Η Πυροσβεστική βεβαίωσε πρόστιμο σε άνδρα γιατί πέταξε τσιγάρο

Εκτός από την Αστυνομία και η Πυροσβεστική μπορεί να βεβαιώσει διοικητικό πρόστιμο. Το τσιγάρο απαγορεύεται να το πετάξεις στον δρόμο.

Σύμφωνα με την παρ.3 του Άρθρου 12 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται να πετάξεις το αποτσίγαρο στον δρόμο, τόσο για λόγους ρύπανσης του περιβάλλοντος, όσο και πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε περίπτωση που κάνεις μια τέτοια κίνηση επιβάλλονται κυρώσεις και μάλιστα αρκετά «τσουχτερές», ειδικά το καλοκαίρι, καθώς μπορεί να προκληθεί φωτιά, όπως έχει διαπιστωθεί πολλάκις, με ολέθρια αποτελέσματα.

τσιγάρο

Πρόσφατα, η Πυροσβεστική επέβαλε πρόστιμο σε έναν άνδρα, ελληνικής υπηκοότητας, διότι κινούμενος εντός του δάσους Σεϊχ -Σου πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε πρανές του δρόμου. Το πρόστιμο επιβλήθηκε από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης, (ΔΙ.Π.Υ.Ν.), σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Πόσο είναι το πρόστιμο για το αποτσίγαρο

Με βάση τη διάταξη, το χαμηλότερο πρόστιμο για τη συγκεκριμένη παράβαση ορίζεται το ποσό των 150 €. Ανάλογα με την κατηγορία κινδύνου αυτό κλιμακώνεται. Σε περίπτωση που η Πυροσβεστική έχει αναβαθμίσει μια περιοχή στην κατηγορία κίνδυνου 4, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ή σε κατάσταση συναγερμου, τότε το ελάχιστο δυνατό ποσό που μπορεί να επιβληθεί είναι τα 200 € με ανώτατο την κατά συρροή παραβάσεων που αγγίζει τα 5.000 €.

τσιγάρο

Διαβάστε επίσης: Σε ποιους δρόμους της Αττικής απαγορεύεται να κυκλοφορείς – Το πρόστιμο είναι 300 €

Όσο για το πρόστιμο στον άνδρα που προέβη στο πέταγμα του τσιγάρου στο Σεϊχ -Σου, δεν έγινε γνωστό. Φανταζόμαστε πως θα είναι πολύ υψηλό λόγω της επικινδυνότητας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ