top icon
Επικαιρότητα

To υπουργείο Οικονομικών μειώνει τα τεκμήρια – Καταργεί και τον Φόρο Πολυτελείας;

Μείωση στα τεκμήρια διαβίωσης για τα αυτοκίνητα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας.

Η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι μια υπόθεση καινούργια, καθώς το θέμα αυτό «τρέχει» από το 2019, αφού έχει προταθεί η σταδιακή μείωσή τους μέχρι την οριστική κατάργηση τα επόμενα χρόνια (με βάση τα τώρα ισχύοντα, όσο πιο παλιό είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο μειώνεται το τεκμήριο). Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να προβεί σε ποσοστιαία μείωση, έχει ειπωθεί ένα 30%, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιο νούμερο θα υπερισχύσει. Αν είναι αυτό το τελικό ποσοστό, δείτε ποια θα είναι η νέα κλίμακα των τεκμηρίων για τα αυτοκίνητα.

heavy tax

Ούτως ή άλλως, πρόκειται για την πιο αναχρονιστική από τις μεθόδους προσδιορισμού του φορολογήσιμου εισοδήματος, δημιουργώντας ταλαιπωρία χωρίς ουσιαστικό κρατικό όφελος.

Πολλή κουβέντα γίνεται και για τον Φόρο Πολυτελείας, που επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από 1.929 κ.εκ. μέχρι και 2.500 κ.εκ. και υπολογίζεται στο 5% της αντικειμενικής δαπάνης. Για αυτοκίνητα κυβισμού πάνω από 2.500 κυβικά, το ποσοστό αγγίζει το 13% της αντικειμενικής δαπάνης. Μια μείωση των τεκμηρίων, σε συνάρτηση και με μείωση του Φόρου Πολυτελείας, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στους δρόμους μας τα αυτοκίνητα υψηλότερου κυβισμού.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ