top icon
Επικαιρότητα

Τοποθέτησαν σε μια νύχτα γέφυρα 100 τόνων στη Λ. Αθηνών (δείτε το video)

Η γέφυρα κόστισε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ και τοποθετήθηκε σε μια νύχτα. Στο κοινό θα δοθεί τον Σεπτέμβριο.

Η Λεωφόρος Αθηνών είνα μια από τις πλατύτερες λεωφόρους του λεκανοπεδίου και από τις πιο επικίνδυνες. Τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, με τους πεζούς να διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να περάσουν απέναντι.

Με τις νέες, σύγχρονες πεζογέφυρες, οι πεζοί θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν με ασφάλεια από τη μία πλευρά στην άλλη. Το υπουργείο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει δρομολογήσει την κατασκευή σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας 6 πεζογεφυρών, δύο από τις οποίες προβλέφθηκαν για το Χαϊδάρι.

γέφυρα

Το περασμένο Σάββατο, στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από τις 10 το βράδυ τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακά μέτρα, με τους γερανούς, τα φορτηγά και 40 εργαζομένους να λαμβάνουν θέση για την τοποθέτηση της τεράστιας πεζογέφυρας.

Η πεζογέφυρα τοποθετήθηκε στο ύψος της περιοχής Παλατάκι. Όλα έγιναν βάσει λεπτομερούς μελέτης που είχε εκπονηθεί, ώστε να σηκωθεί το μεταλλικό κατάστρωμα με τον χαλύβδινο τοξωτό φορέα του, να περιστραφεί και να «καθίσει» με ακρίβεια χιλιοστού πάνω στα τσιμεντένια βάθρα.

γέφυρα

Η ανύψωση της γέφυρας συνολικού βάρους 100 τόνων και κόστους κάτι περισσότερα από 900.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο κοινό αναμένεται να δοθεί τον Σεπτέμβριο, καθώς απαιτούνται ακόμη, εργασίες που αφορούν ηλεκτρομηχανολογικά και τοποθέτηση ασανσέρ, γυάλινα στηθαία, βαψίματα, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Οι νέες πεζογέφυρες της Αττικής

Η νέα πεζογέφυρα συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην ασφαλή διέλευση της Λεωφόρου Αθηνών, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Χαϊδαρίου, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα με θύματα πεζούς.

Πρόκειται για την πέμπτη στη σειρά που ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης και για τις 5 γέφυρες, τα 13 εκ. ευρώ.

γέφυρα

Διαβάστε επίσης: Έβαλαν 11.500 νέες πινακίδες στους δρόμους της Αττικής και καθάρισαν 2.200

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου, η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος,η πεζογέφυρα στη Λεωφόρος Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή, η πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι και η πεζογέφυρα στη Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο.

Πηγες: xaidarisimera.gr, Περιφέρεια Αττικής

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ