top icon
Επικαιρότητα

YΠΕΝ: Tα δικαιολογητικά για τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) εξέδωσε απόφαση για τα δικαιολογητικά και τα στοιχεία που απαιτούνται για τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.

Απόφαση εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τον καθορισμό των στοιχείων των περιπτώσεων α έως θ της παρ. 4 του άρθρου 47Α του ν. 4495/2017 (Α 167), που απαιτούνται για την έκδοση και τον έλεγχο της βεβαίωσης σύνδεσης με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διαδικασία ηλεκτροδότησης (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ).

Μεταξύ άλλων, η απόφαση αφορά και τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, όπου ισχύουν τα εξής:

Για τις υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται είτε σε υφιστάμενα ήδη ηλεκτροδοτούμενα κτίρια της παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 4710/2020 (A 142) είτε σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, υποβάλλονται για την περίπτωση οριστικής σύνδεσης / αρχικής ηλεκτροδότησης, τα κάτωθι:
α) υπεύθυνη δήλωση/απόφαση του εκπροσώπου του φορέα ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα για την ανάθεση της διαχείρισης της αίτησης στον Διαχειριστή αίτησης
β) τα στοιχεία της κατασκευής και τα γεωχωρικά δεδομένα για τον εντοπισμό της
γ) τα στοιχεία του φορέα ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα
δ) υπεύθυνη δήλωση αρμοδίου μηχανικού στην οποία δηλώνει πως η ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έχει διενεργηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που ορίζονται στο Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ 60364, και είναι ολοκληρωμένες.

Επιπλέον των ανωτέρω υποβάλλονται
i. για κοινόχρηστες υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται σε κοινόχρηστους ή και κοινόκτητους χώρους υφιστάμενου κτιρίου σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 22, ν. 4710/2020 (Α’ 142), τεχνική έκθεση ηλεκτρολόγου/ηλεκτρολόγου μηχανικού στην οποία συμπεριλαμβάνονται η λειτουργία και ο τρόπος χρήσης του συνόλου της εγκατάστασης.
ii. για υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους εντός οικισμού, σχέδιο κάτοψης, υπογεγραμμένο από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό, κατάλληλης κλίμακας ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης, στο οποίο εμφαίνεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την αντίστοιχη υποδομή καλωδίωσης και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του χώρου στάσης και στάθμευσης.

ΥΠΕΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ