top icon
Επικαιρότητα

Επενδύσεις 3,2 δις € για τα πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο, εξαγγέλλει η Άγκυρα

Σύμφωνα με τον υπουργό Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της γείτονας χώρας, Faruk Ozlu, το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο -και μάλιστα ηλεκτρικό- θα είναι έτοιμο προς διάθεση στην εγχώρια αγορά το 2021.

Ελάχιστες μέρες πριν τη διεξαγωγή των Προεδρικών και Βουλευτικών εκλογών στη χώρα, η Άγκυρα προαναγγέλλει μέσω σημερινών δηλώσεων του υπουργού Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Faruk Ozlu, την επένδυση κεφαλαίων ύψους 3,2 δις € για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς τουρκικού αυτοκινήτου.

Θυμίζουμε πως σε αντίστοιχες εξαγγελίες είχε προβεί τον περασμένο Νοέμβριο από την Κων/πολή και ο ισχυρός άνδρας της χώρας, Recep Tayyip Erdogan (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

«Οι βασικές παράμετροι του έργου διαμορφώθηκαν. Θα επενδύσουμε € 3,2 δισ. Θα υπάρχει μια εγκατάσταση που θα έχει την ικανότητα να παράγει 200.000 αυτοκίνητα. Όπως είχαμε σκεφτεί από την αρχή, το αυτοκίνητο θα είναι ηλεκτρικό», δήλωσε σήμερα ο Faruk Ozlu.

Ο υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της γείτονας χώρας δήλωσε προ ολίγων ωρών ότι μακροπρόθεσμα το έργο θα έχει συνεισφορά περίπου 50 δις € στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Τουρκίας.

«Με το έργο αυτό θα προσφέρουμε άμεσα 4.000 θέσεις εργασίας και έμμεσα άλλες 20.000», δήλωσε ο Ozlu, προσθέτοντας τα εξής:

«Σκεφτόμαστε ως επί το πλείστον ένα αυτοκίνητο στις κατηγορίες Β και C. Σίγουρα, θα είναι φθηνότερο από τους ανταγωνιστές του. Στόχος μας είναι να είμαστε τουλάχιστον 5% φθηνότεροι».

Ο υπουργός δεν αποκάλυψε που θα κατασκευάζεται το πρώτο τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητο περιοριζόμενος στην ομιλία του στην εξής αναφορά:

« Ο τόπος δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένος. Στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε το πρωτότυπο του αυτοκινήτου μας το 2019 και θέλουμε να το παρουσιάσουμε προς πώληση το 2021».

Η εταιρεία που ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου, η οποία και θα αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινήτου, λέγεται Turkey’s Automobile Initiative Group. Πέντε επιχειρήσεις της χώρας, ο Όμιλος Anadolu, η BMC, η Kok Group, η Turkcell και η Zorlu Holding, κατέχουν από 19% των μετοχών της νεοσυσταθείσας εταιρείας, ενώ η Ένωση Επιμελητηρίων και Κεφαλαίων της Τουρκίας μετέχει με το εναπομείναν 5%._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ