top icon
Επικαιρότητα

Επίσημη πρεμιέρα για το νέο Hyundai i20

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά γενιά του Hyundai i20, η οποία διαθέτει εντελώς νέο παρουσιαστικό, μεγαλύτερες διαστάσεις, περισσότερες τεχνολογίες αλλά και ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης, αποκλειστικά με βενζίνη, για πρώτη φορά στην 12ετή του ιστορία.

Η Hyundai επανατοποθετείται στην κατηγορία των σούπερ μίνι μοντέλων αποκαλύπτοντας σήμερα όλες τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές πτυχές του νέου της εκπροσώπου στη συγκριμένη συνομοταξία οχημάτων, στην οποία το συγκεκριμένο μοντέλο δίνει το «παρών»  από το 2008 μέχρι και σήμερα. Όπως σας είχαμε πρόσφατα αποκαλύψει με πρόφατη και σχετική ανάρτηση μας (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), το νέο Β-Hatch των Κορεατών διακρίνεται για τον πιο αιχμηρό και δυναμικό του σχεδιασμό, ο οποίος ακολουθεί το γνώριμο πλέον δόγμα του «Sensuous Sportiness» της Hyundai που έχει ως σημείο αναφοράς για την περίσταση τους πιο τονισμένους ώμους και το τρίτο κρύσταλλο στο πλάι, την χαρακτηριστική λωρίδα που ενώνει τα νέα πίσω φώτα καθώς και τον «πολυεπίπεδο» προφυλακτήρα στο εμπρός μέρος.

Hyundai i20

Από πλευράς μεγέθους, οι ιθύνοντες της Hyundai δεν υπερέβαλαν αυξάνοντας το μήκος του αμαξώματος του νέου i20 κατά μόλις 5 χλστ. Την ίδια, όμως, στιγμή 10 επιπλέον χιλιοστά προστέθηκαν στο μεταξόνιό του, αλλά και 30 χιλιοστά στο πλάτος του, ενώ μειωμένο κατά 24 χλστ. είναι το ύψος της οροφής, επιλογή που έχει να κάνει περισσότερο με το θεαθήναι και λιγότερο με λόγους που άπτονται της πρακτικότητας. Από εκεί και πέρα, τη δέουσα χωροταξική τόνωση έχει δεχθεί και ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου (+25 λίτρα), που πλέον ανέρχεται σε μέγιστη αποθηκευτική δυναμική στην καθ’ όλα ικανοποιητική τιμή των 351 λίτρων.

Hyundai i20

Το εσωτερικό του νέου i20, το οποίο είναι ελαφρύτερο κατά 4% σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά, είναι πλήρως ανανεωμένο. Εδώ, το αίσθημα «ανωτατοποίησης» είναι εμφανές, με τις δύο οθόνες των 10,25 ιντσών στις πλούσιες εκδόσεις του μοντέλου (ή εκείνες των 10,25 και 8 ιντσών στις φθηνότερες παραλλαγές του) να αποτελούν σε κάθε περίπτωση τον βασικό πόλο έλξης. Την ίδια στιγμή, η Hyundai υπόσχεται κορυφαίες δυνατότητες επικοινωνίας και διασύνδεσης, που έχουν ως σημείο αναφοράς το Bluelink Connected Car Services, το οποίο απαρτίζεται από τα Huyndai Live Service, online voice recognition και Bluelink app services. Ιδιαίτερη ασφαλώς προσοχή έχει δοθεί και στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, με το γνωστό και ακόμα πιο ενισχυμένο πακέτο Hyundai SmartSense να δίνει το «παρών».

Hyundai i20

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων του νέου Hyundai i20 απαρτίζεται αποκλειστικά από βενζινοκίνητες εκδόσεις, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Hyundai. Και συγκριμένα, από την βασική έκδοση MPi των 1,2 λίτρων (84 ίππους) καθώς και από τον 1.000άρη GDi 3κύλινδρο κινητήρα, σε εκδόσεις με 100 ή 120 ίππους, με ή χωρίς την παρουσία ενός ήπια υβριδικού συστήματος κίνησης των 48 volt – στάνταρ στην έκδοση των 120 ίππων, προαιρετικά στη «μικρή» των 100 ίππων. Σύμφωνα με τους Κορεάτες, το mild-hybrid σύστημα προσφέρει μείωση στις μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 3 έως και 4%. Με εξαίρεση το 5άρι κιβώτιο της έκδοσης 1.2, οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν για εκείνες των 100 και 120 ίππων ανάμεσα σε ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις ή ένα νέο χειροκίνητο 6άρι με την κωδική ονομασία iMT.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ