top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: 3 νέα SUV, 4 ηλεκτρικά και 10 υβριδικά μοντέλα έως το 2022 από την Jeep

Για τον Sergio Marchionne, η Jeep είναι αυτή που θα αποτελέσει εμπορικά την αιχμή του δόρατος για την FCA. Ιδού το γιατί.

Στην προαναγγελθείσα συνέλευση των μετόχων της FCA, που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στο Balocco της Ιταλίας, o Sergio Marchionne κατέστησε για μια ακόμα φορά γνωστό πως η εταιρεία που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην εμπορική ανάκαμψη του αμερικανο-ιταλικού ομίλου θα είναι η Jeep. Τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ευρώπη.

«Η Jeep έχει παραμεληθεί στην Ευρώπη –την έχουμε εμείς παραμελήσει. Αυτό όμως διορθώνεται και έτσι θα πάρει τη θέση που της αξίζει. Στην Κίνα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της FCA.

Διαβάστε επίσηςΕπιστρέφουν οι Alfa Romeo 8C και GTV, τέλος εποχής για ντίζελ, 4C και MiTo

Μιλώντας για τα SUV μοντέλα, που αποτελούν παραδοσιακά το μόνο «αντικείμενο» της Jeep, ο Sergio Marchionne είπε:

«Οι αγοραστές των σεντάν βλέπουν τα οφέλη των SUV και μετακινούνται σε αυτά. Πιστεύουμε πως τα SUV θα ανέβουν σε όλες τις κατηγορίες της αγοράς. Πρέπει να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε το προϊόν μας, αλλά πρέπει επίσης να προστατεύσουμε τα περιθώρια κέρδους μας και να αυξήσουμε τις τιμές. Έχουμε μία από τις ισχυρότερες μάρκες με Utility Vehicles και αυτό είναι κάτι που θα το ενισχύσουμε».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιταλο-καναδού, ο αγορά των SUV μοντέλων έως το 2022 θα αυξηθεί σε ετήσια βάση στις 40 εκ. μονάδες.

Διαβάστε επίσηςΗ Alfieri στην παραγωγή, 4 νέα ηλεκτρικά και ένα «μικρό» SUV για την Maserati

Σε προϊοντικό επίπεδο, τα επόμενα βήματα της Jeep δείχνουν εξαιρετικά φιλόδοξα, καθώς το «μενού» έως το 2022 περιλαμβάνει δύο λανσαρίσματα ανά έτος. Το πρώτο βήμα θα γίνει το 2019 με την παρουσίαση μιας έκδοσης pickup, ενώ προς το τέλος της προσεχούς 5ετίας θα ακολουθήσει ένα μικρό SUV, που θα τοποθετηθεί ένα κλικ πιο χαμηλά από το Renegate, κοστίζοντας στις ΗΠΑ περί τα 15.000 δολάρια.

«Ένα μικρότερο SUV από το Renegade είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον για εμάς. Το μοντέλο αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την Jeep στην Ευρώπη, όπου σήμερα υποφέρουμε», δηλώνουν οι άνθρωποι της αμερικάνικης εταιρείας.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα μικρό αυτό SUV θα βασίζεται στο δάπεδο του ομόσταβλου Fiat Panda 4x4.

Διαβάστε επίσηςΗ γκάμα της Fiat θα βασίζεται εξολοκλήρου στα 500 και Panda

Στα πλάνα της αμερικάνικης εταιρείας είναι και η παρουσίαση ενός 7θεσιου SUV καθώς και ενός ακόμα μοντέλου που θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις εμβληματικές για την Jeep ονομασίες Wagoneer και Grand Wagoneer.

Από εκεί και πέρα, και με δεδομένο το φρεσκάρισμα των Compass και Cherokee, έως το 2022 στόχος της εταιρείας είναι η γκάμα της Jeep να περιλαμβάνει 10 plugin υβριδικά καθώς και 4 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα._X.A.

Μάλιστα, από το 2020 και μετά, κάθε μοντέλο της Jeep θα έχει και μία έκδοση που θα κινείται με την αρωγή ρεύματος  -είτε επικουρικά είτε κατ΄αποκλειστικότητα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ