top icon
Επικαιρότητα

Ferrari: Τι συμφώνησαν οι βασικοί της μέτοχοι

Η ανεξαρτητοποίηση της Ferrari από τη μητρική εταιρεία φέρνει νέα δεδομένα στο «εσωτερικό» της Scuderia.

Η απαγκίστρωση της Ferrari από την Fiat Chrysler Automobiles δημιουργεί νέες «συμμαχίες» στο εσωτερικό της πρώτης, που στόχο έχουν να αποσοβήσουν στο απώτερο μέλλον πιθανές κινήσεις εξαγοράς της από… ανεπιθύμητους επενδυτές. Έτσι, οι δύο βασικοί μέτοχοι της Scuderia, η επενδυτική εταιρεία Exor SpA, η οποία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την οικογένεια Agnelli, καθώς και ο Piero Ferrari, ο γιος του ιδρυτή της εταιρείας, Enzo, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπογράφοντας ένα συμφωνητικό που για πέντε τουλάχιστον χρόνια θα δεσμεύει και τις δύο πλευρές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο οικογενειών, σε περίπτωση που επιχειρηθεί «μεταφορά μετοχών» από ένα χαρτοφυλάκιο σε κάποιο άλλο, τότε η Exor SpA θα είναι η πρώτη που θα έχει το δικαίωμα εξαγοράς τους, ενώ ο Piero Ferrari θα είναι αυτός που θα μπορεί να ασκήσει πρώτος το δικαίωμα προσφοράς τους.

Επ’ αυτού, ο CEO της Exor SpA, John Elkan, δήλωσε:

«Τώρα που η Ferrari ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, οι οικογένειες μας αποφάσισαν να υπογράψουν τη συμφωνία αυτή ώστε να παρέχουν και οι δύο τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ferrari αλλά και η μοναδικότητα της στο μέλλον».

Μετά και την τυπική αποχώρηση της Ferrari από τη μητρική… αγκαλιά της FCA, η Exor SpA θα έχει στην κατοχή της το 23,5% του μετοχικού κεφαλαίου των «κόκκινων», ποσοστό που της εξασφαλίζει δικαίωμα ψήφου στο ΔΣ της εταιρείας της τάξης του 33,4%. Την ίδια στιγμή, ο Piero Ferrari θα ελέγχει το 10% των μετοχών της Scuderia, κατέχοντας δικαίωμα ψήφου σε ποσοστό 15,4%. Αθροιστικά, λοιπόν, οι δύο οικογένειες θα ελέγχουν σχεδόν τις μισές ψήφους στο ΔΣ της «ανεξάρτητης» πλέον Ferrari._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ