top icon
Επικαιρότητα

Ford Transit Custom

Mε νέα σχεδιαστική ταυτότητα και βελτιωμένο πετρελαιοκινητήρα συνεχίζει την επιτυχημένη σταδιοδρομία του το Ford Transit, στην έκτη του πλέον γενιά.

Με νέα και σύγχρονη εξωτερική εμφάνιση, που ακολουθεί το «Kinetic design» των επιβατικών μοντέλων της Ford, συνεχίζει τη σταδιοδρομία του το Transit.
 
Το Transit Custom φιλοδοξεί να θέσει νέα όρια στην κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων ενός τόνου, με κατανάλωση μικτού κύκλου από 6,6 λίτρα ανά 100 km και εκπομπές CO2 από 174 γρ./χλμ., μείωση μέχρι 8% συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Το Transit Custom χρησιμοποιεί τη βελτιστοποιημένη έκδοση του 2.2 Duratorq diesel, που δημιουργήθηκε για την τελευταία γενιά παγκόσμιων και λανσαρίστηκε στα τέλη του 2011. Ο κινητήρας των 2.198 κ.εκ. είναι προϊόν προηγμένης σχεδίασης και προσφέρει χαμηλή κατανάλωση, επιδόσεις, πολιτισμένη λειτουργία και αξιοπιστία, ενώ παράλληλα πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 5. Τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος-ροπής διατίθενται για το Transit Custom, με τις δύο ισχυρότερες να παρέχουν στους πελάτες σημαντικά αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με τα τρέχοντα προσθιοκίνητα μοντέλα Transit: 100 ίπποι με 310 Nm ροπής, 125 ίπποι με 350 Nm ροπής και 155 ίπποι με 385 Nm ροπής.

 
Όλα τα Ford Transit Custom εφοδιάζονται με ένα αποδοτικό και ανθεκτικό σύστημα μετάδοσης που αποτελείται από εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εμπρόσθια κίνηση. Το κιβώτιο είναι η τελευταία έκδοση της εξατάχυτης μονάδας «VMT6», που μοιράζεται το βασικό DNA της με το μηχανικό κιβώτιο του Ford Mondeo και προσφέρει διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου. Κάθε σχέση είναι μελετημένη με γνώμονα τις βέλτιστες επιδόσεις και οικονομία καυσίμου κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες, ενώ ένας νέος μηχανισμός βελτιώνει την ακρίβεια αλλαγής και την αίσθηση ποιότητας.
 
Ο 2.2 Duratorq diesel του Transit Custom σχεδιάστηκε με γνώμονα την οικονομία καυσίμου, και η απόδοσή του έχει βελτιωθεί με τη χρήση των ECOnetic Technologies που μειώνουν την κατανάλωση ακόμα περισσότερο. Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν: Auto-Start-Stop που απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα σε συνθήκες ρελαντί, πχ σε ένα κόκκινο φωτεινό σηματοδότη. Μπορεί να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 μέχρι 10% στην πόλη.

 
Επιπλέον, ο κινητήρας 2.2 Duratorq υιοθετεί και άλλες ευφυείς τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου όπως το Smart Regenerative Charging, για μετατροπή της κινητικής ενέργειας του αυτοκινήτου στο φρενάρισμα σε ηλεκτρική, χωρίς τη χρήση πρόσθετου καυσίμου.
Η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική κάνει το Transit Custom το αεροδυναμικότερο μοντέλο Transit όλων των εποχών, με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,37, βελτίωση 7,5% σε σχέση με το τρέχον αντίστοιχο μοντέλο.
 
Το νέο Ford Transit Custom θα βρίσκεται στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2013 και οι τιμές πώλησής του δεν θα διαφοροποιημένες από τις αντίστοιχες της απερχόμενης γενιάς.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ