top icon
Επικαιρότητα

GM: συμφωνία για εξαγωγές στην Κίνα

Η GM και η Κινεζική εταιρία New Era Corporation υπέγραψαν σύμβαση και επιστολή προθέσεως για την εξαγωγή κιβωτίων Allison που παράγονται από την Opel Hungary Powertrain Ltd. στο Szentgotthárd (Ουγγαρία). Σύμφωνα τους όρους αυτής της σύμβασης, 1250 κιβώτια Allison, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα εξαχθούν στην Κίνα το 2004, ενώ η επιστολή προθέσεως καλύπτει πρόσθετη ποσότητα μέχρι 32.000 κιβωτίων στο χρονικό διάστημα 2005-2008. Η Allison Transmission της General Motors άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο συναρμολόγησης στο εξωτερικό τον Οκτώβριο του 2000 και συγκεκριμένα στο Szentgotthárd, στις εγκαταστάσεις της Opel Hungary Powertrain Ltd, θυγατρικής της Fiat-GM Powertrain BV (μιας κοινοπραξίας που δημιούργησαν η Fiat και η GM για την εξέλιξη και παραγωγή κινητήριων μονάδων).

Τα κιβώτια ταχυτήτων Allison θα χρησιμοποιηθούν στις κινεζικές αγορές επαγγελματικών οχημάτων και κυρίως στην κινεζική βιομηχανία δημοσίων μεταφορών εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2008. Έτσι η εγχώρια βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, τελείως αυτόματο κιβώτιο, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και προσφέρει άριστη ασφάλεια και λειτουργική απόδοση.

Η απόδοση του εργοστασίου παραγωγής της Allison στο Szentgotthárd της Ουγγαρίας είναι 18.800 μονάδες το χρόνο, σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια παραγωγή της εταιρείας. Πέρσι ανακοινώθηκε μία επέκταση του εργοστασίου για να μπορεί να κατασκευάζεται μία έκδοση Κιβωτίου Allison βαρέως τύπου από το 2005.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ