top icon
Επικαιρότητα

Groupe Renault: Πιθανόν να χρειαστούν επιπλέον περικοπές, δηλώνει ο Luca de Meo

Ο Luca de Meo, ο νέος CEO του Groupe Renault, φέρεται να θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να χρειαστούν επιπλέον περικοπές προκειμένου ο γαλλικός όμιλος να πατήσει πιο γερά στα πόδια του τα προσεχή χρόνια.

Σύμφωνα με σημερινό και αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται «εσωτερικό» έγγραφο-επιστολή του Luca de Meo προς άγνωστους μέχρι τώρα αποδέκτες, το Groupe Renault ίσως χρειαστεί να προβεί σε περικοπές άνω των 2 δις ευρώ, τις οποίες είχε προαναγγείλει η εταιρεία για τα προσεχή χρόνια, προκειμένου η λειτουργία του να καταστεί βιώσιμη.

Το σημερινό δημοσίευμά του το Reuters αναφέρει ότι στο σχετικό σημείωμά του, ο Ιταλός μάνατζερ, ο οποίος τον Ιούλιο ανέλαβε και τυπικά τα νέα του καθήκοντα στους κόλπους του γαλλικού ομίλου, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο και να επιλύσουμε τα πιο πιεστικά προβλήματά μας το συντομότερο δυνατό: τα έσοδα και το κόστος. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να προχωρήσουμε περισσότερο από όσο είχε προγραμματιστεί τις προσπάθειές μας για μείωση του κόστους.»

Ο Luca de Meo φέρεται να επισημαίνει με έμφαση στο πλαίσιο της εν λόγω επιστολής ότι η Renault θα πρέπει να ακολουθήσει το «μοντέλο PSA», επικεντρώνοντας στη μείωση του κόστους και στην παραγωγή μοντέλων με υψηλότερο κέρδος.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της γαλλική εταιρείας, αλλά και των προθέσεων του νέου επικεφαλής της, είναι και η κάττωθι αναφορά του Luca de Meo στη σχετική επιστολή του:

«Θα χρειαστεί να πάρουμε αποφάσεις που μερικές φορές είναι δύσκολες, αλλά είναι απαραίτητες και θετικές για την εταιρεία. Θα το περιέγραψα ως επανάσταση.

«Αυτή η επανάσταση, η οποία πρέπει να προωθηθεί από όλους μέσα στην εταιρεία, την αποκαλώ “Renaulution”».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ