top icon
Επικαιρότητα

H BMW δίνει το πράσινο φως στη νέα Χ2

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, οι Βαυαροί δίνουν το τελικό οκ για την προσθήκη στη γκάμα τους ενός ακόμα κόμπακτ crossover.

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, οι Βαυαροί δίνουν το τελικό οκ για την προσθήκη στη γκάμα τους ενός ακόμα κόμπακτ crossover.

Ο λόγος για τη νέα Χ2, ένα αυτοκίνητο που στο εμπορικό τερέν της γηραιάς και όχι μόνο ηπείρου αναμένεται να συναγωνιστεί μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα το νέο Range Rover Evoque. Και φυσικά, τα αντίστοιχα μοντέλα των γερμανικών επίσης Audi και Mercedes. Σχεδιαστικά, η νέα και ασφαλώς 5θυρη BMW X2 θα υιοθετεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στοιχεία από τις μεγαλύτερες Χ4 και Χ6, κυρίως όσον αφορά στο πίσω τμήμα του αμαξώματος της. Το όλο εγχείρημα είναι τόσο… προχωρημένο που οι Βαυαροί αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες τις δοκιμές εξέλιξης σε δημόσιο δρόμο, με στόχο να είναι έτοιμο να ενταχθείς στη γκάμα της εταιρείας μέσα στο 2017.

Η νέα Χ2 θα βασίζεται στη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL 1 της γερμανικής εταιρείας, η οποία δεν είναι άλλη από εκείνη που έχουμε ήδη δει στη σειρά 2 Active Tourer, στο νέο Mini και φυσικά θα χρησιμοποιηθεί και από τον αντικατάσταση της Χ1. Κλείνοντας, αξίζει να προσθέσουμε πως η νέα Χ2 είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί υπό τη μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016. Εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων, λοιπόν._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ