top icon
Επικαιρότητα

H BMW ενδέχεται να σταματήσει την παραγωγή των MINI στη Μ. Βρετανία λόγω Brexit

To BMW Group προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα ενόψει της επικείμενης αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι ανησυχίες στον κλάδο κατασκευής οχημάτων από μεγάλους ευρωπαίους κατασκευαστές εντείνονται ενόψει Brexit, με τους Γερμανούς ιθύνοντες του BMW Group να προειδοποιούν ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα εργοστάσια των MINI και Rolls-Royce στη Μ. Βρετανία αν διαταραχτεί η υφιστάμενη αλυσίδα ανεφοδιασμού. Μιλώντας στους Financial Times ο επικεφαλής του τμήματος τελωνειακών υπηρεσιών της BMW, Stephan Freismuth, δήλωσε επί του θέματος τα εξής:

«Πάντα λέγαμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά αν τελικά η αλυσίδα εφοδιασμού σταματήσει στα σύνορα, τότε δεν μπορούμε να παραγάγουμε τα προϊόντα μας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Όπως επεσήμανε ο Stephan Freismuth, το 90% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των μοντέλων MINI επί βρετανικού εδάφους «φτάνουν» στη χώρα από χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

«Εάν σταματήσεις έστω και για μία μέρα, το κόστος είναι πολύ υψηλό. Αλλά στο τέλος, αν υπάρχουν περισσότερες στάσεις, η διοίκησή μας πρέπει να αποφασίσει πώς θα λυθεί το θέμα», προσέθεσε ο επικεφαλής του τμήματος τελωνειακών υπηρεσιών της BMW

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 60% των MINI που «γεννήθηκαν» πέρσι κατασκευάστηκαν στη μονάδα παραγωγής της τελευταίας που βρίσκεται στην Οξφόρδη, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από 190.000 αντίτυπα.

Αυτή τη στιγμή, το BMW Group απασχολεί στη Μ. Βρετανία στις μονάδες κατασκευής οχημάτων και κινητήρων σε Οξφόρδη, Swindon και Hams Hall απασχολούνται 6.300 εργαζόμενοι._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ