top icon
Επικαιρότητα

H FCA αμείβει όσους «χακάρουν» τα λογισμικά της

Αντιγράφοντας πρακτικές που στο πρόσφατο παρελθόν έχει εφαρμόσει η αμερικανική Tesla, η FCA ανακοίνωσε πως θα προσφέρει και αυτή χρηματικές αμοιβές σε όσους καταφέρουν ξανά να παραβιάσουν επισήμως τα λογισμικά των μοντέλων της.

Πριν δώδεκα ακριβώς μήνες, δύο επαγγελματίες «χάκερς» κατάφεραν στις ΗΠΑ να «εισβάλλουν» σε συγκεκριμένα ηλεκτρονικά συστήματα ενός Jeep Cherokee ελέγχοντας εξ αποστάσεως τη λειτουργία τους την ώρα μάλιστα που το εν λόγω αυτοκίνητο κινούνταν σε δημόσιο δρόμο. Η είδηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό των ανθρώπων της Fiat Chrysler Automobiles, η οποίοι, λίγους μήνες μετά, προχώρησαν σε μια σημαντική αναβάθμιση ασφαλείας του συστήματος UConnect, το οποίο, ως γνωστόν, προσφέρουν στα μοντέλα τους.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, ο υπεύθυνος ασφαλείας των λογισμικών συστημάτων του αμερικανο-ιταλικού ομίλου, Titus Melnyk, ανακοίνωσε σήμερα πως η FCA θα αναπτύξει μέσω της ιστοσελίδας www.bugcrowd.com ένα πρόγραμμα επιβράβευσης εκείνων που όχι μόνο θα εντοπίσουν, αλλά και θα αναφέρουν επισήμως στον κατασκευαστή, προβλήματα ασφαλείας στα εν λόγω συστήματα.

Η αμοιβή των δυνητικών «χάκερς», όπως ανακοινώθηκε, θα κυμαίνεται από 150 έως και 1.500 δολάρια, ανάλογα με την περίπτωση.

Τη συγκεκριμένη ακριβώς πρακτική έχει εφαρμόσει προ καιρού η Tesla, η οποία έχει ήδη προσφέρει χρηματικές αμοιβές σε περισσότερες από 130 περιπτώσεις «χακαρίσματος» των λογισμικών της. Το ύψος τω αμοιβών που δόθηκαν κυμάνθηκε από 100 έως και 10.000 δολάρια._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ