top icon
Επικαιρότητα

H KIA Motors στην Κίνα

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση πωλήσεων στην Κίνα κι επιπλέον το μοντέλο «TianLiMa» είναι best seller στην κατηγορία των εκεί διαθέσιμων μικρομεσαίων οχημάτων, επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα κατασκευής μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση πωλήσεων στην Κίνα κι επιπλέον το μοντέλο «TianLiMa» είναι best seller στην κατηγορία των εκεί διαθέσιμων μικρομεσαίων οχημάτων, επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα κατασκευής μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής. Ο εκπρόσωπος της Kia Motors στα μικρομεσαία οχήματα της αγοράς της Κίνας, το TianLiMa, αποτελεί το πλέον δημοφιλές –μεταξύ άλλων 23 ανταγωνιστών του- μοντέλο της κατηγορίας του. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2004 κατάφερε να αποσπάσει μερίδιο της τάξης του 10,1%, αυξάνοντας τις πωλήσεις του κατά 67,6%. Το TianLiMa κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Dongfeng Yueda Kia Motors, η οποία συμπεριλαμβάνεται πλέον στους δέκα μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτου στην Κίνα, από τους 40 που υπάρχουν συνολικά.

Η κινεζική είναι η πλέον ραγδαία αυξανόμενη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο και η πορεία των μοντέλων της Kia Motors επιβεβαιώνει την ορθότητα της πρόσφατης απόφασης για κατασκευής και δεύτερης μονάδας συναρμολόγησης στην επαρχία Jiangsu. Η συνολική επένδυση για τη μονάδα αυτή ανέρχεται στα 545 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η παραγωγική της δυνατότητα θα φτάνει τις 300.000 μονάδες ετησίως και, σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα στην ίδια περιοχή, τα 430.000 οχήματα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ