top icon
Επικαιρότητα

H Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 24%

Η Porsche ενισχύει την εμπιστοσύνη και συνεργασία της στη Rimac επενδύοντας στην κροατική εταιρεία επιπλέον 70 εκατ. ευρώ.

Όπως είχαμε προαναγγείλει με πρόσφατη ανάρτησή μας, η Porsche ενισχύει και επίσημα πλέον την κροατική εταιρεία Rimac επενδύοντας σε αυτή επιπλέον 70 εκατ. ευρώ. Ως απόρροια της διεύρυνσης των τεχνολογικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο εταιρειών, η Porsche κατέχει και επισήμως πλέον το 24% του μετοχικού σχήματος της Rimac.

Θυμίζουμε ότι το 2018 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αγόρασε το 10% της εταιρείας του Mate Rimac, αυξάνοντας της συμμετοχή της σε αυτή σε 15,5% το 2019.

Από την πρώτη επένδυση της Porsche το 2018, η ομάδα της Rimac διπλασίασε το προσωπικό της σε σχεδόν 1.000 άτομα με την κροατική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας να συνεχίζει να παράγει μερικά από τα πιο προηγμένα κινητήρια σύνολα, μπαταρίες, συστήματα infotainment και άλλα εξαρτήματα που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.

Εδώ και αρκετό καιρό η Rimac συνεργάζεται με πολλούς μεγάλους κατασκευαστές, όπως οι Hyundai, Kia (διαβάστε περισσότερα εδώ), Porsche, Aston Martin, Automobili Pininfarina και Koenigsegg.

Rimac

«Με πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο να είναι πελάτες της Rimac, είναι σημαντικό, τόσο για τη Rimac όσο και για την Porsche, να παραμείνουμε πλήρως ανεξάρτητες. Τα project μας είναι – και θα είναι πάντα – εντελώς ξεχωριστά, επιτρέποντάς μας να διατηρήσουμε το τείχος προστασίας των πληροφοριών που βασίζονται στους συνεργάτες μας και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με πολλούς κατασκευαστές», δήλωσε ο Mate Rimac.

Από τη μεριά του, ο Lutz Meschke, Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του τμήματος Οικονομικών και Πληροφορικής στην Porsche, δήλωσε:

«Ο Mate Rimac και η ομάδα του είναι σημαντικοί συνεργάτες, ειδικά όταν πρόκειται να μας υποστηρίξουν στην ανάπτυξη εξατημάτων. Η Rimac βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει προμηθευτής κατηγορίας 1 για την Porsche και για άλλους κατασκευαστές.

«Η Porsche έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες παραγγελίες της στη Rimac. Και οι δύο συνεργάτες επωφελούνται από αυτήν τη συνεργασία. Ο Mate Rimac μας εμπνέει με τις καινοτόμες ιδέες του. Με τον ίδιο τρόπο, επωφελείται από την τεχνογνωσία μας στην παραγωγή και την τεχνογνωσία μας στην εξέλιξη. Η επένδυσή μας στην εταιρεία αποδείχθηκε απολύτως σωστή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ