top icon
Επικαιρότητα

H Renault-Nissan κλείνει τη ψαλίδα από την GM

Οι συνδυαστικές πωλήσεις των Renault-Nissan και Mitsubishi φέρνουν τη γαλλο-ιαπωνική «τριπλέτα» σε απόσταση αναπνοής από την αμερικάνικη GM.

Μετά την εξαγορά και διάσωση της Mitsubishi Motor Corp. από τις ενωμένες δυνάμεις των Renault-Nissan, ο νέος αυτοκινητικός γίγαντας τον οποίο «κατευθύνει» ο Carlos Ghosn τερμάτισε την παγκόσμια εμπορική κούρσα του 2016 στην τέταρτη θέση, οριακά πίσω από την General Motors, η οποία για μια ακόμα χρονιά κατάφερε να τερματίσει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τις Toyota και VW Group. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των τριών εταιρειών έφτασαν την περασμένη χρονιά τις 9,96 εκ. μονάδες, επίδοση που υπολείπεται κατά μόλις 4.000(!) οχημάτων σε σχέση με εκείνα που κατάφερε να ταξινομήσει μέσα στη χρονιά ο όμιλος εταιρειών της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.

«Ο συνδυασμός του γκρουπ Renault με την Nissan και την Mitsubishi Motors δημιουργούν μια νέα δυναμική στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανίας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των τριών εταιρειών.

Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα της πλήρους αναδιοργάνωσης της Nissan και τις ενδυνάμωσης εν συνεχεία των δεσμών της με τη Renault, ο Ghosn καλείται εκ νέου σήμερα να φέρει εις πέρας ένα νέο πρόγραμμα εξυγίανσης, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ιαπωνικής επίσης Mitsubishi, οποία κατέγραψε τη χρονιά που πέρασε ζημιές άνω του 1,8 δις ευρώ.

Διαβάστε επίσης: To VW Group «εκτοπίζει» την Toyota

Η συνεισφορά της Mitsubishi στο εμπορικό «άθροισμα» του νέου ομίλου εταιρειών ανήλθε το 2016 στις 934.013 μονάδες, αριθμός μειωμένος κατά 13% σε σχέση με το 2015. Σε αντιδιαστολή, οι πωλήσεις ανά την υφήλιο της Renault έφτασαν τις 3,2 εκ. μονάδες (+13%) και της Nissan τις 5,6 εκ. (+2,5%). Την ίδια στιγμή, οι Renault και Nissan κατάφεραν μέσα στο 2016 να καταλάβουν την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με 94.265 ταξινομήσεις._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ