top icon
Επικαιρότητα

Η Lamborghini Aventador SV στην Ελλάδα

Η εξώκοσμη Lamborghini Aventador 750-4 SuperVeloce προσγειώθηκε στην Αθήνα!

Στην άνυδρη εποχή που διανύουμε, οι πωλήσεις superar στη χώρα μας είναι ανύπαρκτες. Ακόμα και εκείνοι που οικονομικά θα άντεχαν μια τέτοια επιλογή, στοχοποιούνται από την κοινωνία. Κι όμως η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων, που έτσι κι αλλιώς απευθύνεται στους έχοντες, δεν συντηρείται μόνο από εκείνους που θέλουν να επιδείξουν τον πλούτο του, αλλά και από τους εραστές της αυτοκίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, η Trident Cars, που εδώ και δεκαετίες εκπροσωπεί στη χώρα μας τις Lamborghini, Maserati και Lotus, επιμένει, εις πείσμα των καιρών να μας προφέρει τροφή για όνειρα. Απόδειξη η πρόσφατη άφιξη της Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce στην έκθεση της αντιπροσωπείας, στην Κηφισιά.

Η Aventador SV πρωτοπαρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση της Γενεύης. Η αύξηση της ισχύος του V12 από τους 700 στους 750 ίππους συνδυάστηκε με μία κατά 50 κιλά μείωση του βάρους, χάρη στην επιπλέον χρήση ανθρακονημάτων μέσα κι έξω από το αυτοκίνητο. Ανάλογα ωφελημένες είναι και οι επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα, χάρη και στις σχετικές αεροδυναμικές επεμβάσεις που εκτός των άλλων αύξησαν τη αρνητική άντωση. Έτσι, τα “0-100” πραγματοποιούνται πλέον σε μόλις 2,8 δλ., επίδοση που παραπέμπει σε αγωνιστικές κατασκευές.

Το αυτοκίνητο θα είναι για λίγες μέρες ακόμα στην Ελλάδα, πριν – το πιθανότερο – διοχετευτεί σε κάποια από τις αγορές του εξωτερικού.

Διαβάστε οδηγικές εντυπώσεις της Lamborghini Aventador LP 700-4

Διαβάστε οδηγικές εντυπώσεις της Lamborghini Aventador Roadster

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ