top icon
Επικαιρότητα

Η Maserati ανακοινώνει τα μελλοντικά της πλάνα και τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της

Με μία αρκετά εκτενή ανακοίνωσή της, η ιταλική εταιρεία εκπόνησε σήμερα ένα φιλόδοξο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της, σύμφωνα με το οποίο το «παρών» θα δώσουν και αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις, γνωστοποιώντας συγχρόνως ότι όλα τα νέα της μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ιταλία.

Η Maserati, ένας από τους πλέον παραδοσιακούς κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο, ανακοίνωσε προ ολίγου μια δέσμη μέτρων και κινήσεων που θα την φέρουν πιο κοντά τόσο στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης, όσο και στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, που από το 2020 θα αποτελέσουν αναπόσπαστα «κομμάτια» των τετράτροχων δημιουργιών της. Παράλληλα με τα επερχόμενα πλάνα της, η διάσημη ιταλική τρίαινα ξεκαθάρισε πως κάθε νέο μοντέλο της γκάμας της, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, θα κατασκευάζεται επί ιταλικού εδάφους.

Όπως ανακοινώθηκε, όλα τα νέα μοντέλα της Maserati θα κατασκευάζονται στη γείτονα χώρα και αναμένεται να υιοθετήσουν υβριδικά συστήματα κίνησης, τα οποία θα είναι «ικανά να παρέχουν καινοτόμες λύσεις όσο και την υψηλή απόδοση που ενσωματώνεται στο DNA της μάρκας». Ταυτόχρονα όμως θα υπάρχουν και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα εξασφαλίζουν «μοναδικές λειτουργίες, μεγάλη αυτονομία και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση».

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή περίοδο και στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Όπως ανακοινώθηκε «όλα τα νέα Maserati, συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων, θα προσφέρουν μια σειρά από αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, ξεκινώντας από το σύστημα Επιπέδου 2, Highway Assist και εν συνεχεία με ένα πιο εξελιγμένο, Επιπέδου 3».

Από εκεί και πέρα, το πρώτο βήμα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης θα πραγματοποιηθεί το 2020, με την εταιρεία να παρουσιάζει την υβριδική Maserati Ghibli, ένα μοντέλο που θα παράγεται στο Τορίνο.

Το πρώτο από τα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα της Maserati που θα κάνει την εμφάνισή του θα είναι ένα σπορ αυτοκίνητο «γεμάτο με τεχνολογία που θα θυμίζει τις παραδοσιακές αξίες του Maserati». Χωρίς να προσδιορίζεται η ταυτότητά του, κατέστη γνωστό ότι θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Modena – εκεί όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σημαντικές διαδικασίες αναβάθμισης της γραμμής παραγωγής. Το μοντέλο αυτό θα διαθέτει μάλιστα ηλεκτρική υποβοήθηση σε ότι αφορά το σύστημα κίνησης.Προς το παρόν, ωστόσο, δεν προσδιορίζεται ο τύπος της, πολύ περισσότερο δε αν θα συνεπικουρείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το επόμενο νέο μοντέλο που θα ακολουθήσει θα ανήκει στην κατηγορία των SUV αυτοκινήτων και θα κατασκευαστεί στο Cassino διαδραματίζοντας έναν «ηγετικό ρόλο στη μάρκα, χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες του». Μια επένδυση ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ προορίζεται για την κατασκευή μιας νέας γραμμής παραγωγής για το εν λόγω SUV, ενώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική εταιρεία, τα πρώτα αντίτυπά του θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής της εν λόγω μονάδας το 2021.

Μετά από πολλά χρόνια επιτυχίας, οι GranTurismo και GranCabrio θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη γκάμα της Maserati. Όπως κατέστη γνωστό, αμφότερες θα εξηλεκτριστούν.

Θυμίζουμε πως στο νέο επενδυτικό σχέδιο της FCA για την 3ετία 2019-2021 για την Ιταλία, το οποίο ανακοινώθηκε στις 29 Νοεμβρίου στο Τορίνο, περιλαμβάνονται δεκατέσσερα νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα FCA καθώς και 12 ηλεκτροκίνητες εκδόσεις νέων ή υφιστάμενων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Maserati._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ