top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Maserati Alfieri θα είναι και ηλεκτρική

Η ιταλική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο το 2020.

Το… πεπρωμένο φυγείν αδύνατο και για τους Ιταλούς της Maserati, καθώς και η διάσημη ιταλική τρίαινα αναμένεται να μπει και αυτή στο «χορό» των ηλεκτρικών αυτοκίνητων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar, το οποίο επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, αμέσως μετά το επίσημο ντεμπούτο της βενζινοκίνητης Alfieri, οι Ιταλοί αναμένεται να παρουσιάσουν και την ηλεκτρική εκδοχή του σπορ κουπέ τους.

Παρά το γεγονός ότι το πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο παρουσιάστηκε το 2014, «φορούσε» έναν πανίσχυρο V8 κινητήρα, η έκδοση παραγωγής του ιταλικού κουπέ που θα δούμε μέσα στο 2019 θα κινείται από ένα εξίσου ισχυρό «downsized» V6 μηχανικό σύνολο. Αναφορικά με την ηλεκτρική Alfieri, οι Ιταλοί φαίνεται να μην έχουν ακόμα καταλήξει στις ακριβείς τεχνικές περγαμηνές της.

Λίγο νωρίτερα από το ντεμπούτο της Alfieri, η Maserati αναμένεται να προβεί στην αντικατάσταση των GranTurismo και GranCabrio, οι οποίες θα βασίζονται στο δάπεδο της «τρέχουσας» Ghibli, στο οποίο πατούν τόσο η Quattroporte, όσο και η Levante. Κάτω από το καπό των νέων GranTurismo και GranCabrio τη θέση του ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα των Ιταλών θα πάρει ένας υπερτοφοδοτούμενος V6._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ