top icon
Επικαιρότητα

Η Renault υπερδιπλασιάζει τον μισθό του Ghosn!

Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων της εταιρείας που αφορούν μεγάλες περικοπές στις θέσεις εργασίας επί γαλλικού εδάφους.

Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων της εταιρείας που αφορούν μεγάλες περικοπές στις θέσεις εργασίας επί γαλλικού εδάφους.

Οξύτατες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων της γαλλικής εταιρείας και των σωματείων τους, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Renault να υπερδιπλασιάσει τις ετήσιες απολαβές του Προέδρου της, Carlos Ghosn. Σύμφωνα με τις προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, οι οποίες πρέπει να επικυρωθούν και τυπικά στις 30 Απριλίου από το συμβούλιο των μετόχων της, το σύνολο της «ετήσιας αποζημίωσης» του Ghosn για το οικονομικό έτος 2014 θα ανέλθει στα 7,22 εκ. ευρώ, όταν για το 2013 το ποσό που εισέπραξε ο γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ για τις υπηρεσίες του στο τιμόνι της Renault, δεν υπερέβη τα 2,67 εκ. ευρώ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ghosn θα δει τις αποδοχές του για το 2014 να διευρύνονται κατά επιπλέον 8,34 εκ. δολάρια ή, αν προτιμάτε, κατά 995 εκ. γιεν, ποσό που αντιστοιχεί στην αμοιβή του ως Προέδρου της Nissan, του έτερου δηλαδή μέλους της γαλλοιαπωνικής συμμαχίας!

Οι αντιδράσεις του CGΤ, του μεγαλύτερου σήμερα σωματείου εργαζομένων της Renault, αλλά κυρίως η καθʼ όλα καυστική δήλωση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα, η οποία χαρακτηριστικά αναφέρει πως «ο Ghosn πέτυχε το τζακ ποτ και εμείς παίρνουμε τα ψίχουλα», έρχονται να αυξήσουν την ένταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό ανάμεσα στους εργαζομένους και τη διοίκηση της Renault, πολύ περισσότερ δε μετά και την ειλημμένη πλέον απόφαση της τελευταίας να προβεί στο «κόψιμο» 7.500 θέσεων εργασίας στη Γαλλία έως το 2016. Ο λόγος; Η εξοικονόμηση 396 εκ. ευρώ.

Σε σχέση με τις απολαβές του Προέδρου της, πάντως, η Renault «απαντά» στις αντιρρήσεις, αλλά και στις δημόσιες δηλώσεις των εργαζομένων της, πως η… προτεινόμενη αποζημίωση συνδέεται άμεσα και βάσει συμβολαίου που έχει συναφθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τα οποία η Renault κατάφερε το 2014 να τριπλασιάσει την κερδοφορία της σε σχέση με το 2013 βάζοντας συνολικά στα ταμεία της περί τα 1,9 δις ευρώ. Επιτυχία, ασφαλώς, που οι ιθύνοντες της Renault αποδίδουν στις διοικητικές και όχι μόνο ικανότητες του CEO της. Δυστυχώς όμως, μόνο σε αυτές, θα προσθέσουμε και εμείς με τη σειρά μας…_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ