top icon
Επικαιρότητα

Η Volvo αποκαλύπτει το αυτόνομο 360c

Το πρωτότυπο 360c της Volvo είναι ένα όχημα που έρχεται να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις αστικές και όχι μόνο μετακινήσεις μας.

Το καινοτόμο 360c είναι ένα πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο με την υπογραφή των Σουηδών της Volvo το οποίο «επαναδιατυπώνει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι, τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τους φίλους και την οικογένεια τους, αλλά και το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους ενώ ταξιδεύουν». Σύμφωνα με την Volvo αυτόνομες μηχανές, σαν το 360c, κάλλιστα θα μπορούσαν να αλλάξουν το βασικό μοτίβο του τρόπου ζωής των σύγχρονων ανθρώπων.

Σχεδιασμένο με αυτόνομο σύστημα επιπέδου 5, το οποίο δεν απαιτεί κανενός είδους παρέμβαση από τον οδηγό, το 360c διαθέτει μία καμπίνα που «εγκαταλείπει» τις παραδοσιακές διατάξεις θέσεων με δύο ή/και τρεις σειρές καθισμάτων των σημερινών οικογενειακών αυτοκινήτων, καθώς η τελευταία μπορεί να διαμορφωθεί ως κινητό… υπνοδωμάτιο, ως γραφείο, ως σαλόνι ή ως χώρος ψυχαγωγίας.

Η Volvo προχωρά ένα βήμα παραπάνω επισημαίνοντας στις σχετικές ανακοινώσεις της πως η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε τετράτροχα μοντέλα, όπως το 360c, σε λίγα χρόνια «θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για ταξίδια τη νύχτα έναντι εκείνων που πραγματοποιούνται με αεροσκάφη» για διαδρομές βέβαια που δεν υπερβαίνουν τα 300 με 350 χλμ.

«Οι άνθρωποι που εξαρτώνται ολοένα και πιο λίγο από τις αποστάσεις που διανύουν μέσα στις πόλεις είναι ένα μόνο παράδειγμα του αντίκτυπου της εξάλειψης του βάρους του μη παραγωγικού χρόνου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μέσα στο 360c μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χρόνο σου πιο ευχάριστα και πιο αποτελεσματικά», δηλώνουν με έμφαση οι δημιουργοί του πρωτοτύπου. Πάνω απ’ όλα, όμως, η Volvo πιστεύει πως οχήματα, όπως το εικονιζόμενο, προάγουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις, εξαλείφοντας συγχρόνως το πρόβλημα των ρύπων  λόγω της ύπαρξης ηλεκτροκινητήρων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ