top icon
Επικαιρότητα

Ημερήσιο τέλος 14,5 € στα ρυπογόνα ντίζελ και βενζινοκίνητα οχήματα για είσοδο στο κέντρο του Λονδίνου

Η είσοδος των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών παλιάς τεχνολογίας στο κέντρο της πόλης του Λονδίνου θα κοστίζει εφεξής στους χρήστες τους 14,5 € σε ημερήσια βάση.

Οι οδηγοί/χρήστες των πιο ρυπογόνων οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, βαν, φορτηγά και λεωφορεία) θα πληρώνουν εφεξής προκειμένου κάθε φορά να εισέρχονται στο κέντρο της πόλης του Λονδίνου, και συγκεκριμένα στη ζώνη κυκλοφορίας που φέρει την Ultra-Low Emission Zone (ULEZ). Με αυτή την κίνηση, οι αρχές ελπίζουν ότι θα μειωθούν τόσο η κίνηση όσο και οι εκπομπές ρύπων με δεδομένο ότι το μέτρο επιβολής ημερήσιου τέλους ύψους 14,5 € (12,5 λίρες) θα επηρεάσει 40.000 οχήματα σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρήσεων (FSB) ανέφερε ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις «ανησυχούν πολύ για το μέλλον τους» ως αποτέλεσμα της «πρόσθετης επιβάρυνσης».

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του μέτρου, σε δύο χρόνια η περιβαλλοντική επιβάρυνση αναμένεται να έχει μειωθεί κατά 45%.

Αναλυτικότερα, το τέλος αφορά:

  • Μοτοσικλέτες που δεν πληρούν την προδιαγραφή Euro 3 (πριν το 2007)
  • Βενζινοκίνητα οχήματα και βαν που δεν πληρούν την προδιαγραφή Euro 4 (πριν το 2006)
  • Πετρελαιοκίνητα οχήματα και βαν που δεν πληρούν την προδιαγραφή Euro 6 (πριν το 2015)
  • Λεωφορεία και φορτηγά πρέπει να καλύπτουν την προδιαγραφή Euro 6 ή μεταγενέστερη ή διαφορετικά να καταβάλουν 100 λίρες (116 €) την ημέρα

Σε περίπτωση που κάποιο όχημα εισέλθει στο «μικρό δακτύλιο» χωρίς να καταβάλει το σχετικό τέλος, το πρόστιμο ορίζεται στα 185 €._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ