top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Καλοκαιρινό road trip: Τι να πάρετε μαζί σας για αξέχαστες διακοπές

Αυτό που ονειρευόμαστε όλοι όταν αγοράζουμε (ή ονειρευόμαστε) καινούριο αυτοκίνητο είναι να γράφουμε χιλιόμετρα για να πάμε από τη μια παραλία στην άλλη (με τον σύντροφό μας ή την οικογένεια) και όχι να περνάμε ατελείωτες ώρες στην πρωινή κίνηση πηγαίνοντας στη δουλειά. Δείτε έναν κατάλογο με όλα όσα θα σας βοηθήσουν να περάσετε υπέροχα στις διαδρομές των διακοπών αλλά και στις παραλίες των ονείρων σας.

Πολλοί προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σαν ένα road trip, με σκοπό να χαρούν την αυτοκίνηση εξερευνώντας άγνωστες (ή όχι και τόσο άγνωστες) γωνιές της χώρας μας. Για παράδειγμα, κάνοντας έναν γύρο της Κρήτης ή ένα οδοιπορικό στη Δυτική Ελλάδα και τη Λευκάδα. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία πιθανότατα γνωρίζετε ήδη για τους υποχρεωτικούς ελέγχους σε μηχανή, ελαστικά, κτλ, που πρέπει να κάνετε στο όχημά σας πριν τις διακοπές. Είστε επίσης ενήμεροι ότι είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας κάποια πράγματα, όπως καλώδια μπαταρίας ή απιονισμένο νερό, για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αξεσουάρ και γκάτζετ για να περάσετε καλά στο road trip σας

Θα δούμε στο άρθρο αυτό τι μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αυτοκίνητο για να περάσετε καλά, εσείς και η παρέα σας και να χαρείτε το ελληνικό καλοκαίρι. Όπως είναι ευνόητο, η λίστα με τα αξεσουάρ και γκάτζετ που ακολουθεί δεν είναι εξαντλητική, τίποτε δεν είναι πραγματικά απαραίτητο και εδώ παίζει πραγματικά καθοριστικό ρόλο η… χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ σας!

  • Καλύμματα και πατάκια: Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα στις ελληνικές παραλίες, είναι ότι είναι… γεμάτες άμμο. Με τα κατάλληλα καλύμματα για τα καθίσματα, ένα σκαφάκι για το πορτ μπαγκάζ και πατάκια πλαστικά (όχι από μοκέτα) θα γλυτώσετε πολύ ταλαιπωρία και καθάρισμα.
  • Ομπρέλα ή σκίαστρο: Κακά τα ψέματα, χωρίς την κατάλληλη σκιά η ζωή στην παραλία είναι αφόρητη. Μια ομπρέλα θαλάσσης ή ένα από τα πολλά μοντέλα σκιάστρων που κυκλοφορούν στην αγορά θα σας εξασφαλίσουν την πολυπόθητη σκιά και θα σας προστατεύσουν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
  • Cooler: Κρατήστε το νερό, τα αναψυκτικά και σνακ σας δροσερά με ένα cooler. Υπάρχουν μοντέλα που παίρνουν ρεύμα από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου για ενεργή ψύξη και άλλα στα οποία απλά προσθέτετε παγοκύστες. Αν δεν έχετε χώρο, μια μονωτική τσάντα κάνει τη δουλειά της.
  • Καρέκλες παραλίας: Αναβαθμίστε τις ώρες που θα περάσετε δίπλα στη θάλασσα με καρέκλες παραλίας, αν έχετε αρκετό χώρο στο πορτ μπαγκάζ ή τη σχάρα. Στο φυλλάδιο του Praktiker μπορείτε να δείτε πολυθρόνες παραλίας Ocean με θήκη για ποτήρι με 25 € μόνο, μια καλή επένδυση για να απολαύσετε τον καφέ ή τη μπίρα σας δίπλα στο κύμα.
  • Τρόφιμα και νερό: Αν αποφασίσετε να στρώσετε τις πετσέτες σας σε μια απόμερη παραλία που ανακαλύψατε στη διαδρομή, καλό θα είναι να μην πεινάσετε για να τη χαρείτε όσο γίνεται περισσότερο. Το ίδιο ισχύει για μια μεγάλη διαδρομή σε κάποιον περιφερειακό δρόμο χωρίς σταθμούς ανεφοδιασμού. Συσκευάστε μερικά εύκολα στην κατανάλωση σνακ όπως φρούτα, σάντουιτς και μπάρες δημητριακών και γεμίστε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια με νερό για όλους στην παρέα.
  • Κουτί πρώτων βοηθειών: Αν απομακρυνθείτε λίγο από τον πολιτισμό, πρέπει να είστε έτοιμοι για τα απρόοπτα. Ο φαρμακοποιός σας θα υποδείξει τι πρέπει να περιέχει το κουτί πρώτων βοηθειών για να αντιμετωπίσετε κάποιον τραυματισμό, τσίμπημα από έντομο, ηλίαση, κτλ. Προσέξτε την ημερομηνία λήξης των προϊόντων, οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο δεν ευνοούν τη συντήρησή τους.

Ένα road trip είναι πάντοτε συναρπαστικό, αλλά με μερικά απλά αξεσουάρ μπορεί να γίνει ακόμη πιο άνετο και ευχάριστο. Εκτός από αυτά που προαναφέραμε, θα μπορούσατε να πάρετε μαζί σας μια θήκη οργάνωσης αντικειμένων, ένα σκουπάκι αυτοκινήτου, έναν φορτιστή για τις ηλεκτρονικές συσκευές, η λίστα είναι ατελείωτη. Αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι η ίδια η διαδρομή, η καλή παρέα και, φυσικά, η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών. Καλές διακοπές!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ