top icon
Επικαιρότητα

Κέντρο Αθήνας: έρχονται νέα μέτρα;

Ανακινείται το θέμα της εφαρμογής μέτρων, που οι Υπηρεσίες πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Προτείνονται τέσσερα μέτρα: διεύρυνση του δακτυλίου, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων τύπου «τζιπ» και SUV στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, διπλασιασμός κομίστρων στα ταξί και απαγόρευση διπλής μίσθωσης, επιβολή διοδίων. Πρόθεση των υπευθύνων είναι όλα αυτά να εφαρμοστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Εννοείται ότι για να συμβούν όλα αυτά θα πρέπει να βελτιωθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που οι αρμόδιοι θεωρούν πως είναι εφικτό. Ο «διωγμός» των ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων είναι για μια ακόμη φορά η μόνη λύση που προτείνεται, χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλιστεί μια ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη μέθοδος για την αποτελεσματικότητα των καθημερινών μετακινήσεων.
 
Διάφορα ακούγονται ξανά, χωρίς τίποτε να είναι σίγουρο ή σταθερό: για παράδειγμα, το ύψος των διοδίων θα είναι 5 ευρώ και θα μπορούμε να τα πληρώνουμε σε πρατήρια βενζίνης ή ακυρωτικά μηχανήματα –που φυσικά δεν υφίστανται- ή ακόμη και μέσω γραπτών μυνημάτων από τα κινητά μας τηλέφωνα. Βέβαια, η διεύρυνση του δακτυλίου αντιστρατεύεται την επιβολή διοδίων. Αυτό σημαίνει προφανώς πως μία από τις δύο επιλογές των κρατούντων προφανώς θα αποκλειστεί.
 
Όσον αφορά στα «τζιπ» και SUV, έχει προταθεί σε πρώτη φάση να απαγορευτεί η είσοδος στο κέντρο της πόλης των οχημάτων άνω των δύο λίτρων. Όλα αυτά, εάν τελικά «μπουν» στο πρόγραμμα θα απαιτήσουν τη συνεργασία και τη συννενόηση μεταξύ των υπουργείων Μεταφορών –Επικοινωνιών και ΠΕΧΩΔΕ.
 
Για ό,τι καινούργιο στο θέμα αυτό, εάν υπάρξει, θα σας ενημερώσουμε εκ νέου…  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ