top icon
Επικαιρότητα

Κιτ βελτίωσης για… Ferrari FXX

Παράταση μέχρι το 2009 πήρε το πρόγραμμα FXX της Ferrari. Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Michael Schumacher και μιας ομάδας 20 εκλεκτών πελατών, το πλέον προηγμένο σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ στο Μαρανέλο, διαθέτει το δικό του πακέτο αναβάθμισης επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς.

Έπειτα από 2 χρόνια και 35.000 χιλιόμετρα δοκιμών, οι Ιταλοί έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν. Η αναβαθμισμένη FXX υπολογίζεται ότι χρειάζεται λιγότερο από 1’.16’’ για να γυρίσει την πίστα του Φιοράνο (μέχρι τώρα χρειαζόταν 1’.18’’). Ο V12 κινητήρας των 6262 κ. εκ. αποδίδει πλέον 860 ίππους στις 9.500 στροφές, ενώ οι αλλαγές των σχέσεων πραγματοποιούνται σε 60, αντί 80, χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι υπεύθυνοι εστίασαν επίσης στον επανασχεδιασμό των διαφόρων βοηθημάτων, βελτιώνοντας έτσι κατά 25% την αεροδυναμική του απόδοση. Επιπροσθέτως, εξέλιξαν το traction control, το οποίο διαθέτει πλέον 9 διαφορετικές ρυθμίσεις, για να μπορεί ο οδηγός να επιλέξει ανά πάσα στιγμή αυτή που χρειάζεται.

Τέλος, το συγκεκριμένο «πακέτο μέτρων» υπόσχεται μειωμένη φθορά των 19’’ ειδικών ελαστικών της Bridgestone, χάρη στις νέες ρυθμίσεις των αναρτήσεων. Βελτιώσεις παρατηρούνται και στα, ακόμη πιο αποδοτικά, κεραμικά φρένα της Brembo, τα τακάκια των οποίων έχουν διπλασιάσει το ωφέλιμο όριο ζωής τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ