top icon
Επικαιρότητα

20o Michelin Challenge Design

Το 2020 η Michelin θα γιορτάσει τον 20ο παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού, το Michelin Challenge Design, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας.

 

Το θέμα του Michelin Challenge Design 2020 (με τίτλο Upcycle) θα αποτελέσει μια πρόκληση για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι καλούνται να εμπνευστούν από βραβευμένα έργα του διαγωνισμού των τελευταίων δύο δεκαετιών. Με στόχο να υπογραμμίσει το ρόλο που παίζει το design στη βιώσιμη κινητικότητα, η Michelin καλεί καλλιτέχνες, designers, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους ή όποια άλλη ομάδα ενδιαφέρεται, να αντλήσουν έμπνευση από μια ή περισσότερες από τις 300 προηγούμενες βραβευμένες συμμετοχές του Michelin Challenge Design. Τα σχέδια που θα υποβληθούν θα πρέπει να προτείνουν μία νέα προσέγγιση που να αυξάνει την κοινωνική, την περιβαλλοντική και την οικονομική αξία τους.

Michelin Challenge Design

Οι τρεις νικητές θα τιμηθούν σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Movin’On Summit, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2020 στο Μόντρεαλ. Εκεί θα παρουσιαστούν οι νικητήριες συμμετοχές και τα design portfolios, που θα αναδειχθούν από τους κριτές του Michelin Challenge Design και τους κορυφαίους σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το πρόγραμμα Michelin Challenge Design δημιουργήθηκε από τη Michelin το 2001, με σκοπό να ενθαρρύνει και να αναδείξει νέους designers σε όλον τον κόσμο. Σύντομα, έγινε ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς design παγκοσμίως. Την κριτική επιτροπή του προγράμματος απαρτίζουν επικεφαλής σχεδιαστικών ομάδων των μεγάλων κατασκευαστών από τον τομέα της κινητικότητας, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν ειδικοί για τη βιώσιμη κινητικότητα από όλον τον πλανήτη.

Michelin Challenge Design

Μέσα από τους πρώτους 19 διαγωνισμούς, η Michelin έχει λάβει περισσότερες από 14.000 συμμετοχές από 134 χώρες. Στα προηγούμενα θέματα του Michelin Challenge Design συμπεριλαμβάνονταν η ηλεκτροκίνηση (2010), τα ελαφρά οχήματα (2013), τα αυτόνομα και ημιαυτόνομα οχήματα (2014), η κινητικότητα για όλους (2016) και η κινητικότητα στα mega αστικά κέντρα (2019). Οι τελευταίοι νικητές και φιναλίστ προέρχονται από τη Νότια Κορέα, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Αλγερία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, το Βέλγιο, την Τουρκία, το Μεξικό, την Αλβανία και το Μπαχρέιν. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στο Michelin Challenge Design ξεκίνησαν ήδη. Οι συμμετοχές θα μπορούν να υποβληθούν στο www.michelinchallengedesign.com από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την 1η Μαρτίου 2020._Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ