top icon
Επικαιρότητα

5 αστέρια με κορυφαίες επιδόσεις στον EuroNCAP για το Tesla Model 3 [+video]

Το αμερικάνικο EV που σπάει ταμεία ανά τον κόσμο απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP συγκεντρώνοντας κορυφαίες βαθμολογίες στους επιμέρους τομείς.

Το Model 3 της Tesla απέσπασε τη διάκριση των πέντε αστέρων στο τελευταίο «σετ» δοκιμών που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP, επιτυγχάνοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους οι ιθύνοντες του, μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχει καταγραφεί. Πιο συγκεκριμένα, τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα Lane Keeping, Autonomous Emergency Braking, είχαν ως αποτέλεσμα στην κατηγορία Safety Assist (Συστήματα Ασφαλείας) επίδοση 94% – την καλύτερη που έχει ποτέ σημειωθεί.

«Το σύστημα Collision Avoidance του αυτοκινήτου είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Η Tesla έκανε εξαιρετική δουλειά αξιοποιώντας προς όφελος της τα δομικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτου», δηλώνουν οι ιθύνοντες του EuroNCAP.

Επίσης, το Model 3 απέσπασε κορυφαία βαθμολογία και στη δοκιμή μετωπικής πρόσκρουσης, χάρη στην προηγμένη δομή του πλαισίου, το χαμηλό κέντρο βάρους και φυσικά χάρη στην απουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης στο εμπρός μέρος, ο οποίος διαφορετικά θα μπορούσε να «εισβάλλει» στην καμπίνα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, το Tesla Model 3 απέσπασε επίδοση 96% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 86% στη προστασία παιδιών και 74% στη προστασία πεζών.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ