top icon
Κόσμος

Alfa Romeo: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται το 2024

Ο Jean Philippe Imparato, ο νέος CEO της Alfa Romeo, δηλώνει ότι η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της εταιρείας θα παρουσιαστεί το 2024 και ότι στόχος της μάρκας είναι να ανταγωνιστεί τη MINI.

Σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του ειδικού Τύπου στη Μ. Βρετανία, ο Philippe Imparato, ο νέος CEO της Alfa Romeo, ξεδίπλωσε για μια ακόμα φορά την στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει η μάρκα εν όψει απόφασής της να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2027 και μετά.

Διαβάστε επίσης: Η Alfa Romeo του αύριο θα είναι ηλεκτρική, δηλώνει ο Jean Philippe Imparato

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ιταλών, το 2022 θα παρουσιαστεί η… καθυστερημένη Tonale, που θα είναι plug-in υβριδική και θα βασίζεται στο δάπεδο της Jeep, ενώ τo 2023 το ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιήσει η Brennero, ένα ακόμα SUV με μικρότερο μέγεθος.

Alfa Romeo Tonale

Επ’ αυτού, ο επικεφαλής της μάρκας είπε:

«Είμαι πεπεισμένος ότι για να καταστήσουμε ασφαλή την Alfa Romeo όσον αφορά τα κέρδη σε 10 χρόνια, θα πρέπει να είμαστε παρόντες στις μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων στον κόσμο. Χρειαζόμαστε να είμαστε στις κατηγορίες B-SUV και C-SUV. Το να είσαι στη γωνία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα».

Και προσέθεσε:

«Η κατηγορία C-SUV στην Ευρώπη απαριθμεί περίπου 2,5 έως 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως στην Ευρώπη.Τα B-SUV είναι 2 εκατομμύρια. Όποιο και αν είναι το μερίδιο αγοράς που μπορεί να έχεις, είναι σημαντικό το αποτέλεσμα όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων».

Για το πρώτο EV της Alfa Romeo, ο Jean Philippe Imparato δήλωσε:

«To 2024 θα παρουσιαστεί η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Alfa Romeo. Θα έχουμε μια επένδυση, με δύο κινητήρες».

Alfa Romeo

Αναφερόμενος δε στην πιθανότητα να δούμε ηλεκτρικά μοντέλα της Alfa Romeο με την χαρακτηριστική ονομασία Quadrifoglio, o CEO της εταιρείας είπε:

«Για όλα τα μοντέλα που κυκλοφορήσουν, θα μελετώ πάντα τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε μια έκδοση υψηλής απόδοσης που θα συνάδει πλήρως με το μήνυμα που στέλνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας. Αν θεωρήσω ότι δεν είμαι σε θέση να προσφέρω το σωστό επίπεδο απόδοσης μιας έκδοσης Quadrifoglio, τότε δεν θα την κατασκευάσουμε».

Αναφερόμενος στη δυνατότητα «αναγέννησης» της Alfa Romeo Spider σε ηλεκτρική εκδοχή, ο Jean Philippe Imparato ήταν ξεκάθαρος:

«Το έχουμε (σχεδιάσει) το αυτοκίνητο. Το έχω δείξει στους αντιπροσώπους. Αλλά δεν θα τολμούσα να το βάλω στο τραπέζι του Carlos Tavares μέχρι να είμαι απόλυτα σίγουρος όσον αφορά το μερίδιο αγοράς (που θα αποσπάσει)».

Τέλος, αναφερόμενος στον ανταγωνισμό, ο Jean ο Jean Philippe Imparato «στόχευσε» στη MINI, λέγοντας:

«Μπορούμε απολύτως να παλέψουμε απέναντι στη MINI. Το να είσαι premium δεν αποτελεί θέμα μεγέθους».

Alfa Romeo - Jean-Philippe Imparato

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ