top icon
Κόσμος

Αλλαγή φρουράς στο τιμόνι της Skoda

Ο Klaus Zellmer αναλαμβάνει από το προσεχές καλοκαίρι της θέση του CEΟ στη Skoda παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Thomas Schafer ο οποίος μετακινείται σε υψηλόβαθμο πόστο στην ομόσταβλη VW.

Από την 1η Ιουλίου 2022, ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda θα είναι ο Klaus Zellmer, ο οποίος επί του παρόντος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μάρκας VW, υπεύθυνος για τις Πωλήσεις, το Μάρκετινγκ και το Αfter Sales της τελευταίας.

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Thomas Schäfer, θα αναλάβει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της μάρκας VW την 1η Ιουλίου 2022, ενώ ταυτόχρονα θα ανέβει στην κλίμακα των ιθυνόντων της εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Διαθέτοντας εκτενείς σπουδές στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων, ο Klaus Zellmer ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 ως βοηθός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Porsche AG. Το 1999 «μετακόμισε» στην Porsche Γαλλίας για να εργαστεί στην ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια τη θέση του επικεφαλής της μάρκας για τη Βόρεια Αμερική. Το 2000, επέβλεψε την ανάπτυξη του τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ που σχετίζονται με το νέο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία. Μετά τη διαχείριση του κέντρου πελατών στο εργοστάσιο της Porsche, ο Zellmer έγινε Επικεφαλής Μάρκετινγκ στην Porsche Γερμανίας, το 2007.

Το 2015, ο Klaus Zellmer εντάχθηκε στην Porsche Cars North America στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2020, ο Klaus Zellmer είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW Passenger Cars που είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τις υπηρεσίες μετά την πώληση.

Για την προσφορά του Thomas Schäfer, ο Murat Aksel, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Skoda, είπε:

«Ο Thomas Schäfer καθοδήγησε την εταιρεία με ασφάλεια σε δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια και ταυτόχρονα διαμόρφωσε ένα σαφές σχέδιο για το μέλλον με το NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030. Σήμερα, η Skoda είναι πιο ηλεκτρική, ψηφιακή και διεθνής από ποτέ. Ο Thomas Schäfer έθεσε τα θεμέλια για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για τη μάρκα Skoda λανσάροντας με επιτυχία το ηλεκτρικό Enyaq iV και αλλά μοτέλα που έχει προγραμματίσει να βγάλει η εταιρεία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για περιοχές και πλατφόρμες για το VW Group. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για αυτό εξ ονόματος ολόκληρου του Εποπτικού Συμβουλίου».

Skoda - Thomas Schafer

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ