top icon
Κόσμος

Alpine: Τιμά τον πρώτο της τίτλο στο WRC με την A110 Sanremo 73

Με αυτή τη νέα έκδοση η Alpine γιορτάζει την 50ή επέτειο μιας ιστορικής στιγμής της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: τη νίκη στο Ράλλυ Sanremo και τον τίτλο των Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 1973.

Εμπνευσμένη από την εμβληματική Alpine A110 που κέρδισε το Ράλλυ Sanremo του 1973, αυτή η νέα περιορισμένη έκδοση διαθέτει μοντέρνο και ξεχωριστό σχεδιασμό, και συνδυάζει την εξαιρετική συμπεριφορά του πλαισίου των 1.100 κιλών με τις επιδόσεις του κινητήρα που για την περίσταση αποδίδει 300 ίππους. Η Alpine A110 San Remo 73 ξεχωρίζει σχεδιαστικά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Alpine A110 San Remo 73 edition-1

Alpine A110 Sanremo 73 όπως Berlinette

Με το αμάξωμα στην αυθεντική απόχρωση Caddy Blue, τα τόξα της οροφής σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και την οροφή από κόκκινα ανθρακονήματα, η A110 San Remo 73 αποτελεί την σύγχρονη ερμηνεία της ιστορικής Berlinette του 1973. Τα ασπρόμαυρα γραφικά στις πόρτες, το καπό, τις πόρτες και τον πίσω προφυλακτήρα συμπληρώνονται από την θεματική υπογραφή «San Remo 73».

Alpine A110 San Remo 73 edition - 3

Οι ζάντες Grand Prix Brilliant Blanc των 18 ιντσών, οι ανθρακί δαγκάνες των φρένων της Brembo, τα μαύρα περιγράμματα των μπροστινών φωτιστικών και τα… μονογράμματα σε απόχρωση Alpine Black αναδεικνύουν την διαφορετικότητα της έκδοσης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Alpine στους 4Τροχούς

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά τονίζονται από το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, την ενεργή σπορ εξάτμιση και το σύστημα πολυμέσων Alpine Telemetrics που προσφέρει πληρέστατη ενημέρωση στον οδηγό για όλες τις λειτουργίες του κινητήρα καθώς και μετρήσεις επιδόσεων, πλευρικών επιταχύνσεων και γυρολόγια.

alpine telemetrics full

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις είναι από μικροΐνες με γκρι ραφές και οι επιβάτες κάθονται σε μονοκόμματα μπάκετ καθίσματα της Sabelt με κέντημα «World Champion 73». Η σπορτίφ ατμόσφαιρα τονίζεται από τις αγωνιστικές ζώνες έξι σημείων, τα αλουμινένια πεντάλ και το υποπόδιο του συνοδηγού και τα πατάκια με το λογότυπο της Alpine. Το θέμα με τις δύο ασπρόμαυρες ρίγες αναπαράγεται και στα εσωτερικά πάνελ των θυρών.

Alpine A110 San Remo 73 interior

Η παραγωγή της ειδικής αυτής έκδοσης της Alpine A110 San Remo 73 περιορίζεται σε 200 μονάδες παγκοσμίως και θα φέρει ειδικό ταμπελάκι «Limited Edition A110 San Remo 73» με αριθμό σειράς από το 1 έως το 200.

Alpine A110 San Remo 73 edition sn

Η περιορισμένη αυτή έκδοση διαθέτει και εξοπλισμό καθημερινής χρήσης που περιλαμβάνει ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, καθρέφτη με αυτόματη μείωση της φωτεινότητας, συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης τόσο εμπρός όσο και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και ηχοσύστημα της Focal Audio.

Alpine A110 San Remo 73 drivers seat
Στη Γαλλία, η Sanremo 73 θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία μέσω του δικτύου της Alpine από την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 9 π.μ., με τιμή 89.000 ευρώ.

Alpine A110 San Remo 73 rear

ΣΑΝ ΡΕΜΟ 1973
H A110 San Remo 73 αποτελεί σαφή αναφορά σε ένα θρυλικό για την μάρκα όχημα, το οποίο έδωσε στην Alpine τον τίτλο για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.
Το 1973, οι Alpine κυριαρχούσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με τέσσερις νίκες μετά από τους πρώτους εννέα γύρους. Οι Berlinettes ήταν μεταξύ των φαβορί στον 10ο γύρο στο Σαν Ρέμο, ο οποίος διεξάγοταν για ενδέκατη φορά και μοιραζόταν κάποιες από τις Ειδικές Διαδρομές με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Οι μικτές επιφάνειες θεωρητικά ευνοούσαν τις Berlinettes, με την εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους.

Στους ιταλικούς δρόμους, η πρώτη Alpine με τους Ζαν Λυκ Τεριέ και Ζακ Ζομπέρ ως πλήρωμα ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος με περισσότερα από πέντε λεπτά προβάδισμα από τον 2ο χάρη και στην ριψοκίνδυνη αλλά, εν τέλει, επιτυχημένη στρατηγική ελαστικών. Ξεκινώντας το δεύτερο σκέλος με διαφορά άνω των εννέα λεπτών από τον πρωτοπόρο, η δεύτερη Alpine των Ζαν-Πιερ Νικολά και Μισέλ Βιάλ σημείωσε τους καλύτερους χρόνους, σε κάθε Ε.Δ. για να τερματίσει τελικά στην 3η θέση Γενικής πίσω από το Fiat 124 των Βερίνι-Τοριάνι και την Alpine με το n°1 στις πόρτες, που διατήρησε στην Γενική Κατάταξη μια διαφορά μεγαλύερη από έξι λεπτά.

Ήταν ο αγώνας που σφράγισε τον Παγκόσμιο τίτλο στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών για την Alpine.
Το εμβληματικό μπλε, λευκό και κόκκινο χρώμα με τις ασπρόμαυρες ρίγες, που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο, είναι το σχέδιο που τιμάται από την Alpine το 2023 ως φόρος τιμής στην 50ή επέτειο αυτής της νίκης.

Παρακολουθήστε το συνοδευτικό της παρουσίασης βίντεο από το κανάλι της Alpine στο YouTube.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ