top icon
Κόσμος

Αναδιανομή ρόλων στο VW Group

Οι νέοι επικεφαλής στα τμήματα σχεδιασμού και διαχείρισης ποιότητας στο VW Group σηματοδοτούν περαιτέρω αλλαγές που στόχο έχουν τόσο την καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις VW, Audi και Porsche, όσο και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της κάθε μάρκας στους κόλπους του ομίλου.

Το VW Group διόρισε νέους επικεφαλής στα τμήματα ποιότητας και σχεδίασης της αυτοκινητοβιομηχανίας που στόχο έχουν την ταχύτερη λήψη αποφάσεων αλλά και τον καλύτερο… συντονισμό των δράσεων των VW, Audi και Porsche.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου, ο Michael Neumayer θα είναι υπεύθυνος του τμήματος διαχείρισης ποιότητας του VW Group, διατηρώντας παράλληλα τη ίδια θέση στην Audi. Ο Neumayer θα αντικαταστήσει τον Frank Welsch, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από σχεδόν 30 χρόνια στη VW.

Επίσης, την 1η Ιανουαρίου, ο Michael Mauer θα γίνει επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού του VW Group, ενώ θα διατηρήσει τον ίδιο ρόλο στην Porsche, αντικαθιστώντας τον Klaus Zyciora που αποχωρεί από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Michael Mauer - Porsche - VW Group

Η τελευταία αυτή διοικητική αναδιάρθρωση αποτελεί συνέχεια εκείνης που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο όταν ανακοινώθηκε ότι ο νέος CEO του VW Group, Oliver Blume, θα διαδεχθεί τον Herbert Diess.

Στη σημερινή της ανακοίνωση η VW αναφέρει ότι εφεξής η VW θα επιβλέπει την παραγωγή και τις προμήθειες για λογαριασμό ολόκληρου του ομίλου, η Audi θα είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις και την ποιότητα, ενώ η Porsche θα ηγηθεί του σχεδιασμού και της εξέλιξης.

Η νέα δομή θα οδηγήσει σύμφωνα με τους ιθύνοντες του VW Group «στον σαφέστερο καθορισμό των προτεραιοτήτων και στην ταχύτερη υλοποίηση των διαφόρων project εν μέσω των σαρωτικών αλλαγών που βιώνει η βιομηχανία».

Η διαχείριση των βασικών λειτουργιών της ποιότητας και του σχεδιασμού μέσω των επωνυμιών Audi και Porsche θα επιτρέψει επίσης στο VW Group να εντείνει την εστίαση στους πελάτες του, ανέφερε ο Oliver Blume σε σχετική δήλωσή του.

VW Group vs Toyota

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ