top icon
Κόσμος

Ανανέωση για το VW T-Cross

Η VW φρεσκάρει το T-Cross, προσθέτοντας σχεδιαστικές πινελιές και τεχνολογία, με το λανσάρισμα να γίνεται στις αρχές του 2024.

Το VW T-Cross αποτελεί αναμφίβολα μια επιτυχία για την γερμανική εταιρεία, καθώς κατάφερε να προσφέρει σε ένα ελκυστικό πακέτο με SUV περιτύλιγμα, την πρακτικότητα και την πιο προσιτή τιμή που αρκετοί αγοραστές αναζητούν. Στα τέσσερα χρόνια που κυκλοφορεί έχει σημειώσει 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις, υποστηρίζοντας εύγλωττα τα παραπάνω.

Η SUV εναλλακτική του Polo, περνάει στην επόμενη φάση της ζωής του, με το VW T-Cross να υιοθετεί αλλαγές που θα το διατηρήσουν επίκαιρο. Εξωτερικά οι αλλαγές γίνοντας άμεσα αντιληπτές, με τα φώτα αλογόνου της προηγούμενης γενιάς να έχουν δώσει τη θέση τους σε νέα LED, εμπρός και πίσω, με λειτουργία ημέρας.

Τα νέα IQ.LIGHT LED matrix είναι εξελιγμένα εσωτερικά, από την VW και βρίσκουν για πρώτη φορά εφαρμογή στο T-Cross. Σε αυτή τη γενιά η φωτεινή μπάρα εμπρός πλαισιώνει το σήμα της Volkswagen. Επιπλέον, τρία νέα χρώματα είναι διαθέσιμα. Ένα κίτρινο (Grape Yellow), ένα μπλε (Clear Blue Metallic) και ένα κόκκινο (Kings Red Metallic).

Volkswagen T-Cross

VW T-Cross

Λεπτομέρειες σε νίκελ κάνουν πιο λαμπερή την εικόνα του T-Cross, ενώ τα προστατευτικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Στη βασική έκδοση πατάει σε τροχούς 16 ιντσών, ενώ οι ανώτερες εκδόσεις έχουν ζάντες 17 ιντσών. Περνώντας στο πίσω μέρος, διακρίνεται ένα μοτίβο σε σχήμα «X» με τα φώτα να ενώνονται μεταξύ τους, όπως συμβαίνει και με τα εμπρός.

Αν και πρόκειται για ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου, εδώ έχουμε μια μικρή αλλαγή στις διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της νέας σχεδίασης των προφυλακτήρων το μήκος του T-Cross είναι κατά 27 χιλιοστά μικρότερο. Έτσι, το συνολικό του μήκος έγινε 4,135 μ., αλλά χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,563 μ. προσφέρει αξιόλογους χώρους στο εσωτερικό του.

Volkswagen T-Cross

VW T-Cross

Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο από 385 – 455 λίτρα, χάρη στις πίσω θέσεις που μετακινούνται κατά τον διαμήκη άξονα κατά 140 χιλ. και φτάνει στα 1.281 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, τα οποία πέφτουν σε αναλογία 60:40. Επιπλέον, αναδιπλώνεται και η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού, επιτρέποντας έτσι τη φόρτωση αντικειμένων μεγάλα σε μήκος.

Το νέο T-Cross έχει μεγαλύτερη δυνατότητα έλξης, καθώς η μπάρα πίσω έχει ενισχυθεί και μπορεί να σηκώσει 75 κιλά, που είναι 20 περισσότερα από αυτά που ήταν ικανό να σηκώσει το προηγούμενο μοντέλο. Έτσι μπορεί να μεταφέρει πιο βαριά αντικείμενα, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα.

Volkswagen T-Cross

VW T-Cross

Οι αλλαγές στο εσωτερικό αφορούν την τεχνολογία, καθώς τώρα στο βασικό εξοπλισμό ανήκει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ή 10 ιντσών, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Δίπλα και στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια ακόμα οθόνη αφής, για το σύστημα πολυμέσων, με διαγώνιο 8 ιντσών στη βασική έκδοση ή 9,2 ιντσών στις ανώτερες εκδόσεις. Πλέον το infotainment διαθέτει το πιο πρόσφατο λογισμικό, για καλύτερη λειτουργία, ενώ οι εκδόσεις με τον αυτόματο κλιματισμό έχουν φωτιζόμενα χειριστήρια αφής.

Αναβαθμισμένη είναι και η ποιότητα, όπως υπογραμμίζει η VW, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι πιο μαλακά στην υφή. Επίσης, στις ανώτερες εξοπλιστικά εκδόσεις θα υπάρχουν ραφές στο ταμπλό, που αναβαθμίζουν και την εικόνα του εσωτερικού.

Volkswagen T-Cross

VW T-Cross

Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων, αυτή αποτελείται από τον 1.0 TSI βενζίνης, που διαδραματίζει το ρόλο της βασικής έκδοσης, με απόδοση 95 ίππων, ενώ υπάρχει και ισχυρότερη εκδοχή αυτού με 115 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση -για τη μετάδοση που περνάει στους εμπρός τροχούς σε όλες τις εκδόσεις-, φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το χειροκίνητο κιβώτιο έχει 6 σχέσεις, ενώ υπάρχει η εναλλακτική ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Στην κορυφή τοποθετείται ο 4κύλινδρος κινητήρας του Ομίλου VW ο 1.5 TSI, με απόδοση 150 ίππων. Σε αυτή την περίπτωση το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αποκλειστικά DSG. Οι παραγγελίες του νέου VW T-Cross αρχίζουν προς το τέλος του 2023, ενώ θα οι παραδόσεις θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Volkswagen T-Cross

VW T-Cross

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ