top icon
Κόσμος

Από την Tesla στη Ford

Η Tesla «χάνει» ένα ακόμα σημαντικό της στέλεχος που διατέλεσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ουκ ολίγα projects στους κόλπους της εταιρείας του Elon Musk και πλέον θα εργάζεται στο… ηλεκτρικό στρατόπεδο της Ford.

Πρόκειται για τον Alan Clarke, ο οποίος εντάχθηκε στους κόλπους της Tesla το 2009 έχοντας από τότε «καταλάβει» καίριες θέσεις στην αμερικανική εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο 35χρονος σήμερα μηχανικός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Tesla Model S, επιβλέποντας τη σχεδίαση του περιβλήματος της μπαταρίας του αυτοκινήτου, της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης, ενώ σημαντική επίσης ήταν η συμβολή του στην εξέλιξη του συστήματος μετάδοσης κίνησης του Model X.

Επιπρόσθετα, ο Alan Clarke ήταν ο επικεφαλής μηχανικός που ηγήθηκε της κατασκευής του πρωτότυπου Tesla Roadster, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του τόσο στη δημιουργία του Cybertruck, όσο και στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των Model 3 και Model Y.

Πλέον, ο ταλαντούχους μηχανικός «μετακομίζει» στη Ford αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό, όπως όλα δείχνουν, ρόλο στην ηλεκτρική επέλαση της αμερικανικής εταιρείας που ξεκίνησε στην Ευρώπη με την Mustang Mach-E και σύντομα θα συνεχιστεί με ένα ακόμα EV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Alan Clarke είναι το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος που εγκαταλείπει τους τελευταίους 12 μήνες την Tesla με «κατεύθυνση» το στρατόπεδο της Ford. Ο προηγούμενος ήταν ο Doug Field, ο οποίος έχει εργαστεί στην Apple πριν βρεθεί στους κόλπους της Tesla στη θέση του επικεφαλής εξέλιξης και παραγωγής του Model 3.

Ως γνωστόν, η Ford έχει δεσμευτεί να παράγει σε όλο τον κόσμο πάνω από 600.000 EVs ετησίως έως το 2023 ενώ σχεδιάζει να επενδύσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε τετράτροχα προϊόντα που… μπαίνουν στην πρίζα έως το 2025.

Ξεκάθαρο είναι πλέον ότι επιταχύνοντας τη στροφή της προς τα ηλεκτρικά οχήματα, η Ford σχεδιάζει να αμφισβητήσει την Tesla για τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή EV στη Βόρεια Αμερική – εκεί όπου «συμπρωταγωνιστής» της Mustang Mach-E είναι και το επίσης ηλεκτρικό F-150 Lightning.

Ford F-150 Lightning

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ